Abaz Dizdarević / - DPS
27/02/2024 u 08:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dizdarević: Dodik dolazi da prenese Putinove poruke njegovim saveznicima u Crnoj Gori

Prema njegovim riječima Dodik u Crnu Goru dolazi da bi premio poruke Vladimira Putina

Posjeta Milorada Dodika, koji nakon Rusije, Bjelorusije i Srbije dolazi u Crnu Goru samo potvrđuje da naši zvaničnici zavaravaju međunarodne partnere svojom navodnom evropskom agendom, i da Moskva, Minsk, Beograd i Podgorica imaju zajedničke pravce i ciljeve, saopštio je Abaz Dizdarević, potpredsjednik DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Prema njegovim riječima, očigledno je da Dodik sa reputacijom predsjednika jednog entiteta u BIH kome su SAD uvele sankcije zbog korupcije i zlonamjernih aktivnosti u korist Rusije, dolazi sa zadatkom da prenese poruke Vladimira Putina njegovim saveznicima u Crnoj Gori.

- To što se ne zna ko ga je pozvao u posjetu i zašto ga Andrija Mandić prima u Parlamentu, a ne u svojoj partiji, znak je da Crna Gora ne ide ka zapadu i EU, nego u suprotnom smjeru- naglašava on.

- Sliku o Crnoj Gori, kao satelitu ruskog uticaja, što je uloga koja joj je namijenjena od 30. avgusta 2020. godine, dodatno upotpunjuje i nedavna izjava ruskog ambasadora koji prijeti konfliktom sa Rusijom ukoliko zemlje ZB budu insistirale da postanu članice EU. Tu izjavu Vlada Crne Gore je ignorisala, jednako kao što podanički ćuti uoči Dodikovog dolaska. Ne treba ubjedljivijeg priloga o takozvanom evropskom karakteru parlamentarne većine i Vlade. Pametnome je dosta- zaključuje u saopštenju.

Mandić danas sa Dodikom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:06