Ministarstvo odbrane / - SRDJAN_BOLJEVIC
09/09/2022 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dnevnica 70 eura za učešće u NATO Savjetodavnom timu na Kosovu

Ministarstvo odbrane je prepoznalo potrebu za upućivanjem do dva zaposlena na poziciji savjetnika/ce za upravljanje ljudskim resursima u Savjetodavnom timu za vezu u Republici Kosovo

Na današnjoj sjednici Vlade, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Dritan Abazović, donijeta je Odluku o upućivanju zaposlenih u Ministarstvu odbrane u NATO Savjetodavni tim za vezu (NATO Advisory and Liaison Team - NALT) u Republici Kosovo.

- Razlog za donošenje ove odluke su obaveze Crne Gore koje proizilaze iz članstva u Alijansi, uključujući doprinos regionalnom miru i stabilnosti. S tim u vezi, Ministarstvo odbrane je prepoznalo potrebu za upućivanjem do dva zaposlena na poziciji savjetnika/ce za upravljanje ljudskim resursima u Savjetodavnom timu za vezu u Republici Kosovo. Donijeta je Odluka o utvrđivanju visine novčane naknade zaposlenim u Ministarstvu odbrane za vrijeme učešća u NATO Savjetodavnom timu za vezu (NATO Advisory and Liaison Team - NALT) u Republici Kosovo. Učešće u Savjetodavnom timu realizuje se u povoljnom bezbjednosnom okruženju, a Ministarstvo odbrane snosi troškove pripadajuće naknade za angažovanje svog zaposlenog u ovoj misiji. Odlukom se propisuje da visina novčane naknade iznosi neto 70 eura dnevno, navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:10