ДНП лого / - ДНП
09/07/2022 u 13:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DNP Bar: Predsjednik opštine nezakonito dobio nov mandat

Nakon Podgorice i Danilovgrada, red je juče došao i na Bar, gdje je predsjednik opštine Dušan Raičević nezakonito, bez izbora, dobio nov četvorogodišnji mandat, navode oni

Na juče održanoj sjednici SO Bar, Demokratska partija socijalista nastavila je da sprovodi pravno nasilje koje je iz parlamenta prenijela i na lokalni nivo, navodi DNP Bar.

-Nakon donošenja protivustavnog Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim su nezakonito odloženi izbori u 14 crnogorskih opština, a još uvijek je neizvjesno kad će isti biti i održani, Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima nezakonito u lokalnim parlamentima bira za gradonačelnike ljude kojima su već istekli mandati, a sve to sprovode odbornici koji nemaju legitimitet za donošenje ovakvih odluka, jer im je istekao četvorogodišnji mandat. Zakonom o lokalnoj samoupravi predlagači su propustili da produže mandat odbornicima, te je svaka odluka, koju nakon isteka mandata donosi SO Bar, nelegitimna/ dodaju u saopštenju.

Prema njihovim riječima, "nakon Podgorice i Danilovgrada, red je juče došao i na Bar, gdje je predsjednik opštine Dušan Raičević nezakonito, bez izbora, dobio nov četvorogodišnji mandat".

-Uzaludni su pokušaji koalicionih partnera Demokratske partije socijalista da se oslobode odgovornosti, jer je predsjednica SO Bar, iz partije Biram Crnu Goru, zakazala sjednicu sa tačkom dnevnog reda koja je predviđala nelegitiman izbor gradonačelnika, pa su tako i oni uzeli aktivno učešće u sprovođenju pravnog nasilja. Ali im fingirane predstave za javnost, kod naroda, više neće proći. Počinioci ovog pravnog nasilja će morati da snose posljedice, a vjerujemo da će i građani znati da ih kazne na lokalnim izborima, koje neće moći da odlažu do u nedogled- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:55