ДНП лого / - ДНП
02/06/2022 u 09:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДНП: Не постоји таква полуга моћи и неправда, којом ико може сломити Милана Кнежевића и ДФ

- Али у Црној Гори остаје она Његошева „Тврд је орах, воћка чудновата.“, па исто тако не може бити сломљена ни духовна и вриједносна вертикала Црне Горе - додају они

Јучерашња новопотврђена пресуда Основног суда, којом је Милан Кнежевић раније осуђен, и одлежао четири мјесеца кућног притвора, а која је одбачена од стране Уставног суда, представља један од највећих удара на већинску Црну Гору, која је побиједила 30. августа. А правосуђе је напокон дотакло дно дна, поручују из Демократске народне партије.

Како истичу, по први пут у историји домаћег и међународног права, један од судова не слиједи пресуду Уставног суда, као посљедње и највише арбитрарне инстанце у земљи.

 -  Али, наравно, све то не изненађује у систему лустрираног, криминализованог правосуђа, у којем предсједница Врховног суда и предсједник Привредног суда бивају утамничени као шефови мафије.  Онда и није чудно што се, по ко зна већ који пут, копља ломе на Милану Кнежевићу, предсједнику Демократске народне партије, и једном од лидера Демократског фронта, искреном и непоколебљивом борцу за слободну Црну Гору - додају из ДНП-а.

Након што су, како истичу, Предлогом Закона о самосталној општини Зета покушали да Кнежевића искључе из трке за градоначелника Главног града, сада су, видно уплашени због његове све веће популарности и политичке снаге, направили још један корак на лествици бешчашћа и неправде.

 - Зато новом потврдом првобитне осуђујуће пресуде безуспјешно покушавају дискредитовати Милана Кнежевића. Ваљда је то та “идилична” Дританова, Јокова, Рашкова и Ранкова помирена Црна Гора, помирена по принципима Кавачког клана и Мила Ђукановића. Црна Гора, у којој треба процесуирати и прогонити сваког оног ко се не да у ланце везати, ко није подложан уцјенама и ко остаје непоткупљив. Али у Црној Гори остаје она Његошева „Тврд је орах, воћка чудновата.“, па исто тако не може бити сломљена ни духовна и вриједносна вертикала Црне Горе. Зато и не постоји таква полуга моћи и неправде, којом ико може сломити Милана Кнежевића, ДНП и ДФ - додају они.

Напомињу и да нема тог тзв. “помирења”, које се може остварити тако што ће центри моћи дискриминисати и прогонити већински народ Црне Горе и његове лидере.

 - Зато се и поставља кључно питање – да ли је ово та европска Црна Гора коју граде господа из мањинске власти? Да ли циљани прогон лидера ДНП-а представља препоруку за европске интеграције Црне Горе? Да ли је то оно, чиме се тренутна власт може похвалити пред међународним адресама? И да ли је то адекватан начин да се убрза владавина права? Чувајте се оцјена, које ћете ускоро добити, Дритане! - закључују они-

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:50