Vladimir Dobričanin / Dan
04/07/2023 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobričanin: Očekujem da ćemo školsku godinu početi sa novom vladom

Prema njegovim riječima, u turbulentnim političkim vremenima, Ujedinjena je uspjela da sačuva parlamentarni status

Nadam se da ćemo novu školsku godinu u septembru početi sa novom Vladom, kazao je u emisiji Info plus na ADRIA televiziji poslanik Ujedinjene Vladimir Dobričanin. On smatra da ćemo nakon izbora u nedjelju, na jednom biračkom mjestu na Cetinju, dobiti konačne rezultate, a potom i novi skupštinski saziv, koji će u najkraćem roku predložiti mandatara.

„Nadam se da će se to desiti do kraja jula ili avgusta, pa da ćemo novu školsku godinu početi sa novom vladom“, kazao je Dobričanin.

Prema njegovim riječima, u turbulentnim političkim vremenima, Ujedinjena je uspjela da sačuva parlamentarni status.

„Tako da ćemo i dalje biti dio parlamentarne većine, nadam se. Gledaćete me ponovo kao predstavnika UCG u parlamentu, borićemo se i dalje“, kazao je on.

Narod je rekao ko treba da bude u novoj vladi, i kako ističe Dobričanin, nema šta da budemo u dilemi.

„Narod je rekao i ko treba da ide u politčku prošlost. U novoj vladajućoj većini treba da budu svi koji su se borili protiv DPS-a i partija koje su ih podržavale. Mi koji smo donijeli pobjedu u avgustu treba da formiramo vlast“, dodaje on.

Dobričanin smatra vladu treba da dobije narod, ali vladu koju neće sastavljati ni Rusija ni Amerika.

„Nijesam vidio taj maligni uticaj ni Srbije ni Rusije o kojem se priča. Ko je čiji partner odlučivaće narod na izborima, ili ako ne tako, onda da nemamo izbore nego da određene strukture pitamo šta treba da radimo“, podvlači Dobričanin.

Komentarišići poslednje afere koje su objelodanjene zahvaljujući SKY aplikaciji, on navodi da je Crna Gora ogrezla u kriminalu i korupciji već 30 godina.

„Svjedoci smo šta je sve isplivalo preko SKY aplikacije. Što se tiče afere Stanovi, ostavio bih tužilaštvu i sudstvu da rade svoj posao. Ne treba zaboraviti ni one koji su dobili stanove, one koji su kupovali stanove od 40 eura eura kvadrat, a prodavali ih kasnije i za 120.000 eura“, dodaje on.

Kako je rekao, ti ljudi su sve samo ne siromašni.

Dobričanin vjeruje da novi list u odnosima Crne Gore i Srbije treba da bude okrenut.

„Srbija je najbliža država regiona i više od toga. Jedan te isti narod, narod koji preko te granice komunicira. Treba da vidimo i taj Otvoreni Balkan, da i Crnogorci i Srbi nesmetano komuniciraju“, istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:12