Milorad Dodik / RTRS
27/07/2022 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik američkoj Ambasadi: Srbe niko neće prebrojavati

Da ne bude da je to samo odgovor na Izetbegovićevu prijetnju, i sad bih ponovio - Srbe u BiH niko neće prebrojavati. Ima nas dovoljno, poručio Dodik na Tviteru

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da "prebrojavanje ljudstva i oružja po Federaciji, po džamijama, nije od juče, pa nije jasno što je američka Ambasada čekala do danas da reaguje na ratnohuškačke izjave (lidera SDA) Bakira Izetbegovića, kada su znali da reaguju i na daleko bezazlenije izjave u BiH".

-No, osuda Izetbegovićeve nedvosmislene prijetnje ublažena je osudom i mog stava da Srbe niko neće prebrojavati. Da ne bude da je to samo odgovor na Izetbegovićevu prijetnju, i sad bih ponovio - Srbe u BiH niko neće prebrojavati. Ima nas dovoljno - poručio je Dodik na Tviteru.

Iz američke Ambasade u BiH saopštili su da su šokirani i zgroženi zapaljivim komentarima lidera SDA Bakira Izetbegovića.

- Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo prizvali neodgovornu reakciju Milorada Dodika. Prije 30 godina građani ove zemlje proživjeli su brutalan rat - naveli su iz ove ambasade.

Izetbegović je na skupu u organizaciji Opštinskog odbora SDA Hadžići govorio o snazi i vojnoj snazi, o temama najgorih scenarija, te rekao da postoje odgovori.

- Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate - istakao je Izetbegović, a zatim nastavio govoriti o drugim temama poput snage dijaspore i njihovom potencijalu na izborima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:07