/ Фото: Архива
09/07/2021 u 12:21 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик упорно одбија да се састане са Абазовићем: Скупштина вам је антисрпско позориште

Какве везе има Црна Гора са трагичним дешавањима у БиХ, пита се српски члан Предсјеништва БиХ

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић борави у посјети БиХ, а како пише у платформи за радну посјету коју је донио Генерални директорат за билатералне послове и економску и културну дипломатију, Влада је планирала одвојене сусрете са члановима Предсједништва БиХ, између осталих и са предсједавајућим Милорадом Додиком.

image
Фото: Влада ЦГ

Абазовић је стигао у Предсједништво БиХ, гдје ће се састати са два члана Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем.

image
Фото: Кликс.ба

Додик, како је и најавио, није присуствовао састанку.

image
Фото: Кликс.ба

Он је поновио да су, након усвајања Резолуције о Сребреници у црногорској скупштини сви посланици који су гласали за њу нису добродошли у Републику Српску.

- Та њихова одлука представља директан удар на РС и српски народ. Овим чином доношења поменуте резолуције црногорска Скупштина се претворила у антисрпско политичко позориште - рекао је Додик те се упитао "какве везе има Црна Гора са трагичним дешавањима у БиХ и какав је мотив за доношење таквог једног акта који је донешен безочно и без аргумената- додао је он. 

Подсјетимо, Додик је раније оптужио Абазовића да је прикривени националиста, а предсједника Скупштине Алексу Бечића оптужио је за “лош однос према Србима”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 12:25