Đorđa Meloni / - EPA
01/11/2023 u 22:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đorđa Meloni kao Milo Đukanović I Duško Marković “pala” na ruske komičare Vovana I Lekusa

Audio snimak u trajanju od 13 minuta, koji datira iz septembra, objavili su na internetu Rusi Vovan i Leksus, koji su na sličan način prevarili druge zapadne političare i poznate ličnosti u pokušaju da izvuku iskrene i neuobičajene izjave

Kabinet italijanske premijerke Đorđe Meloni priznao je da su dvojica Rusa prevarili predsjednicu italijanske vlade lažno se predstavljajući u telefonskom pozivu, tokom kojeg je ona govorila o zamoru međunarodne zajednice ratom u Ukrajini i nedostatku podrške Rimu u rešavanju problema migracija.

Ovaj audio snimak u trajanju od 13 minuta, koji datira iz septembra, objavili su na internetu Rusi Vovan i Leksus, koji su na sličan način prevarili druge zapadne političare i poznate ličnosti u pokušaju da izvuku iskrene i neuobičajene izjave, preneo je Rojters.

"Vidim da ima mnogo zamora, moram da kažem, sa svih strana i blizu smo smo trenutka u kojem svi to razumiju, pa nam je potreban izlaz", rekla je ona, govoreći na engleskom, nakon što je upitana o ruskom ratu u Ukrajini.

Istakla je da je problem "kako pronaći izlaz koji može biti prihvatljiv za obe strane, a da se "ne uništi međunarodno pravo".

Osvrćući se na poziciju Italije kao prve luke ulaska mnogih migranata koji prelaze Sredozemno more, Meloni se požalila da međunarodni partneri ne čine dovoljno da pomognu.

"Svi se slažu da samo Italija mora sama da riješi ovaj problem, što je veoma glup način razmišljanja", navela je ona.

To je prenio je jedan od lažnih sagovornika Leksus, ili Aleksej Stoljarov, i dodao da je Meloni barem neko ko je spreman da podijeli svoje pravo mišljenje.

"Nažalost, za razliku od nje, mnogi evropski političari se ponašaju kao neka vrsta programiranog robota i izražavaju gledišta koja iznose samo u svojim krugovima", rekao je on Rojtersu telefonom.

Podsjetimo bivši premijeri Crne Gore Duško Marković i Milo Đukanović, upali su u zamku dvojice ruskih "prankera" ili komičara koji su se predstavili kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i premijer Vladimir Grosjman i sa njima vodili 20-minutne razgovore o ključnim spoljnopolitičkim temama.

Razgovor ruskih komičara sa Duškom Markovićem možete poslušati na narednom linku:

Tokom razgovora, koji su objavljeni na YouTube-e, crnogorski zvaničnici nisu posumnjali da se radi o prevari. 

U razgovoru sa ruskim "prankerima" ili telefonskim komičarima Leksusom i Vovanom, premijer Duško Marković i bivši premijer Milo Đukanović su bili ubijeđeni da razgovaraju sa ukrajinskim predsjednikom Porošenkom i premijerom Grosjmanom.

Teme su bile ruska aneksija Krima, rusko miješanje u unutrašnje političke odnose u Crnoj Gori, ekonomska saradnja sa između Crne Gore i Ukrajine...

Razgovor ruskih komičara sa  Milom Đukanovićem možete poslišati na narednom linku:

Oba razgovora, kako su objavljena na YouTube-u su trajala po oko 20 minuta.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:03