/ фото: Скупштина ЦГ
30/06/2021 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дос и Тилије: Задивљени смо резултатима Скупштине и њеног предсједника

У парламентарној равни имамо много простора за заједничко дјеловање, а у Црној Гори имате истинског пријатеља, закључио је Бечић

У оквиру званичне посјете Краљевини Белгији, предсједник Скупштине Алекса Бечић састао се са предсједницом Сената Стефани Дос и предсједницом Представничког дома Елијан Тилије. Бечић је изразио задовољство добрим билатералним односима двије земље, потенцијалима развоја економске сарадње, са посебним нагласком на инвестиционе и туристичке прилике Црне Горе. 

- У парламентарној равни имамо много простора за заједничко дјеловање, а у Црној Гори имате истинског пријатеља- закључио је Бечић.

Уз осврт на вањскополитичке циљеве, Бечић је указао да они остају усмјерени на јачање европског пута, конструктивно НАТО савезништво и развијање добросусједске и регионалне сарадње. 

image
фото: Скупштина ЦГ

Констатујући да је Црна Гора направила искораке на европском путу, предсједница Сената Дос охрабрила је рад Скупштине, истичући да је задивљена резултатима које су предсједник Скупштине и Скупштина Црне Горе постигли у претходних десет мјесеци.

Она је исказала интересовање за интензивнију сарадњу у области родне равноправности имајући у виду позитивне примјере и уведене иновације,  које прате нови  сазив Скупштине, изражавајући задовољство што има прилику да као најмлађа предсједница Сената у историји Белгије, разговара са најмлађим предсједником Парламента у историји Црне Горе.

- Надамо се да ћете бити прва сљедећа земља која ће се придружити Европској унији, а белгијски парламент вас подржава на европском путу- кључна је порука предсједнице Тилије

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:41