/ - фото: ДПС
03/02/2022 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Бар: Настављамо да бринемо о потребама грађана

Предлог за увећање накнада за новорођену дјецу

На сједници Скупштине општине Бар, одржаној у децембру мјесецу, одборник Клуба ДПС Бар, Мирослав Кнежевић, кроз одборничко питање упућено предсједнику Општине, Душану Раичевићу, иницијално је дјеловао на покретање процедуре доношења Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о социјалној заштити. 

- Одборник Кнежевић је дао предлог да се кроз Буџет Општине Бар за 2022. годину издвоје већа новчана средства која се односе на новорођену дјецу са подручја барске општине.  Уколико предлог буде усвојен, што је од стране предсједника Раичевића најављено као реално оствариво, накнада за новорођено дијете ће бити увећана за 100 одсто, са садашњих 100 на 200 еура. Такође, дат је предлог за повећање накнаде за новорођено дијете чији су родитељи у стању социјалне потребе, са садашњих 130 еура на 230 еура.  На основу иницијативе члана нашег Клуба, Секретаријат за локалну самоуправу је покренуо поступак за доношење Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о социјалној заштити, којом је предложено повећање- наводе, поред осталог, у саопштењу.

Очекујемо да ће предлози бити усвојени, те да ће у складу са добром праксом пословања Општине Бар, када је ријеч о социјалним и дјечијим правима, накнаде бити увећане сходно предлогу одборника Кнежевића.

Надају се и очекују, да ће измјене ове Одлуке у дијелу повећања средстава, у одређеној мјери подстаћи пораст новорођенчади у Бару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:28