Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
21/05/2022 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Бијело Поље: Полицајци дискриминисани због националне припадности, Аџић и Брђанин да реагују

Како истичу, "Црна Гора коју су нам оставили наши преци, коју смо стварали свих ових 30 година и за коју се данас боримо, никад не смије бити ништа друго до дом свих њених грађана"

Поводом објелодањених докумената у којима се јасно види да одређена група припадника полиције у Бијелом Пољу указује да су због своје националне припадности угрожавани и понижавани од стране менаџмента, Демократска партија социјалиста од надлежних органа тражи хитно преиспитивање одговорности. 

 - Сваки вид дискриминације на основу националне припадности, било да је вршен на послу или у некој другој друштвеној сфери живота, недопустив је и сраман. Тако нешто није су складу са принципима демократске, грађанске и секуларне државе, поштовању људских и мањинских права, уважавању националних и вјерских осјећања. Стога захтијевамо од министра Министарства унутрашњих послова Филипа Аџића и директора Управе полиције Зорана Брђанина да у домену својих надлежности учине све како би се у конкретном случају заштитила права запослених, који су само жртве повампиреног национализма који је од 30. августа 2020. године доживио своју реинкарнацију и чије рецидиве и након пада Кривокапићеве владе нажалост ћемо осјећати још дуго - саопштили су из ДПС-а Бијело Поље.

Како истичу, "Црна Гора коју су нам оставили наши преци, коју смо стварали свих ових 30 година и за коју се данас боримо, никад не смије бити ништа друго до дом свих њених грађана."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:30