Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
25/02/2022 u 18:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Булаjић прекршио Пословник и Устав

Из посланичког клуба ДПС-а навели су да jе блокада рада парламента наставак политичке деструкциjе, “годинама уназад jедине константе у политичком дjеловању групациjе коjоj припада Булаjић

Вршилац дужности предсjедника Скупштине Страхиња Булаjић, одбиjаjући да закаже сjедницу редовног засиjедања парламента, грубо jе прекршио Пословник и Устав, сматраjу у Демократскоj партиjи социjалиста (ДПС).

Из посланичког клуба ДПС-а навели су да jе блокада рада парламента наставак политичке деструкциjе, “годинама уназад jедине константе у политичком дjеловању групациjе коjоj припада Булаjић”.

- Одбиjаjући да закаже сjедницу редовног засиjедања парламента, коjа треба да почне првог радног дана у марту, в.д. предсjедника Скупштине Страхиња Булаjић грубо jе прекршио Пословник о раду Скупштине и Устав - каже се у саопштењу.

Из ДПС-а су додали да jе евидентно да jе Булаjић, искусни и међу колегама циjењени посланик, поклекнуо под притиском своjих партиjских шефова.

- И тако пристао да буде пуки извршилац наредбе оних коjи своjе политичко дjеловање засниваjу на служењу интересима других држава, а раде све на штету сопствене државе и свега црногорског - наводи се у саопштењу.

Тако jе, према њиховим риjечима, нажалост, у зрелим годинама своjе политичке кариjере Булаjић дозволио да буде експонент себи надређених партиjских лидера.

- Коjи већ данима у његово име наjављуjу какву ће одлуку дониjети, и на коjи начин ће jе саопштити, не марећи што га на таj начин дискредитуjу и омаловажаваjу - додали су из ДПС-а.

Из ДПС-а су истакли да ипак, и поред чињенице да су му други суфлирали, и да jе зато погазио оно што jе обећао посланицима, Булаjићу као искусном политичару треба да буде jасно да га то ни у ком случаjу не аболира од озбиљне одговорности за злоупотребу функциjе.

- И подривања уставног уређења у циљу блокаде политичког система и заустављања европских процеса у Црноj Гори - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:37