/ - фото: лого ДПС-а
14/04/2022 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Даниловград: Статус и потребе пензионера од приоритетног значаjа за локалну власт

Jедна од значаjних мjера коjу jе иницирала Општина Даниловград, а коjу jе подржао Одбор директора Д.О.О. „Водовод и канализациjа“, усвоjена jе на претходноj сjедници Скупштине општине

Локална самоуправа, поред броjних активности, посебну пажњу посвећуjе реализациjи низа мjера за побољшање животног стандарда пензионера у нашоj општини, поручили су из ДПС-а.

- Jедна од значаjних мjера коjу jе иницирала Општина Даниловград, а коjу jе подржао Одбор директора Д.О.О. „Водовод и канализациjа“, усвоjена jе на претходноj сjедници Скупштине општине. Том одлуком су пензионерима са примањима до 200 еура умањени рачуни за воду у износу од 20% за период од 10 мjесеци, почевши од мjесеца марта текуће закључно са 31.12.2022. године - истичу из ДПС-а.

Они додају да се осим тога, Општина Даниловград активно укључила и у рjешавање стамбених питања пензионера.

- У завршноj фази су радови на изградњи зграде са 20 стамбених jединица, чиjа инвестициjе износи 670.000 еура. За изградњу овог обjекта Општина jе уступила парцелу вриjедности 46.000 еура и ослободила обавезе плаћања накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта у износу од 44.000 еура. Поред тога, она и jе покрила трошкове прикључења на водоводну мрежу, трошкове надзорног органа, али и уступила простор од 93 м2 вриjедности 93.000 еура. Треба истаћи да циjена стамбеног простора коjи се налази у строгом центру града износи 485 еура по м2, а да у финансирању инвестициjе учествуjу и Фонд ПИО и Савез пензионера Црне Горе - казали су из ДПС-а.

Како наводе, пензионери као jедна од наjугрожениjих категориjа становништва, у потпуности су заборављени од стране одлазеће Владе.

- Њихов тежак положаj додатно jе угрожен кроз актуелно повећање циjена основних животних намирница, енергената и услуга. За разлику од власти на државном нивоу, локална власт у Даниловграду свjесна jе статуса пензионера и њихове потребе ставља у врху своjих приоритета, те ће са таквом праксом наставити и у наредном периоду - закључују из Демократске партије социјалиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:41