/ ДПС
15/05/2022 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Директору гимназије који кличе руској агресији није мјесто у просвјети

На страну и нестручност и острашћеност и класично незнање, али овакви људи свакако нити смију нити могу водити образовне институције Црне Горе, наводе из ДПС-а

Из Демократске партије социјалиста Црне Горе саопштили су да је просвјета ресор који је клеро-националистичка влада урнисала, покушавајући реваншизмом да индоктринира најсензибилније слојеве овог друштва, дјецу и омладину. 

- Каквог су профила кадрови које је претходна влада поставила најбоље свједочи примјер директора даниловградске гимназије “Петар I Петровић Његош” Милоја Аранитовића, који је био један од учесника срамног скупа подршке руској агресији на Украјину?! Овај скандалозан потез директора гимназије показатељ је какви недостојни екстремисти су именовани на руководеће позиције у школама након противзаконите чистке и реваншизма спроведеног од стране бивше министарке Весне Братић - наводи се у саопштењу ДПС-у.

image

Милоје Аранитовић на скупу подршке Русији

- ДПС

Наводе да је Аранитовић учествовао на "скарадном скупу повампиреног национализма, на којем се клицало убијању и протјеривању недужних цивила, на коме се негирао суверенитет друге државе а амерички предсједник простачки вријеђао. Дакле, то је тај систем вриједности који баштини особа која би требало да васпитава нашу дјецу?!"

- На страну и нестручност и острашћеност и класично незнање који су заштитни знаци бројних директора школа којима је функција стигла као награда за учешће у литијама, али овакви људи свакако нити смију нити могу водити образовне институције Црне Горе. Особи изопаченог система вриједности која слави агресију на суверену државу и нема емпатије за жртве, није мјесто на челу гимназије а ни у просвјети - наводи се у саопштењу ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:32