DPS / - DPS
27/03/2024 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Glasanjem protiv Kosova državna politika postala i formalno antievropska

Današnje svrstavanje Crne Gore na suprotnu stranu od svih ostalih evropskih država na glasanju o pitanju članstva Kosova u Savjetu Evrope pokazuje da je državna politika i formalno postala antievropska - ocijenili su iz Demokratske partije socijalista.

Maja Vukićević je danas na Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine, kako podsjećaju, glasala po instrukcijama Milana Kneževića,  a ne prema onome što je strateška orjentacija Crne Gore. 

Crna Gora glasala protiv: Politički komitet PSSE dao zeleno svjetlo za prijem Kosova u Savjet Evrope

- Državno rukovodstvo predvođeno Milojkom Spajićem, ucijenjeno podrškom Kneževićeve i Mandićeve stranke, ne usuđuje se da reaguje ni na jedan potez ove dvojice, kojim se veoma tendenciozno Crna Gora opstruira u procesu evropskih integracija. Politika koju prema članstvu Crne Gore u EU imaju lideri bivšeg DF, ista je kao ona koju je nedavno saopštio ruski ambasador u Crnoj Gori kada je zaprijetio da će se Rusija konfrontirati sa državama Zapadnog Balkana, ako postanu članice EU - kazali su iz DPS-a.

Današnje glasanje predstavnice Crne Gore i odsustvo bilo kakve reakcije Vlade i ostalih političkih subjekata koji su u koaliciji sa Demokratskom narodnom partijom, kako su ocijenili, jasno pokazuje da ova parlamentarna većina ima jedan jedini strateški cilj.

- A to je da se što duže zadrži na vlasti po svaku cijenu, pa i onu da Crna Gora nikad ne postane članica Evropske unije - zaključili su iz DPS-a.

Dukaj: Važan korak za Kosovo i najstariju evropsku organizaciju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:58