фото илустрација / - фото илустрација
04/10/2021 u 22:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС: Хипотека са црногорског спорта привремено скинута

Истичу да имаjу доказе да су из МПНКС вршили озбиљне опструкциjе према WАДИ у погледу инициjативе ДПС коjе су ишле до тога да jе било риjечи и о увредама посланика, као и инсистирања да се њихов Предлог не прихвати

Хипотека са црногорског спорта jе (привремено) скинута и рок за испуњавање услова коjе jе поставила WАДА помjерен jе за четири мjесеца. То значи да ће наши спортисти моћи да се такмиче на међународним такмичењима под црногорском заставом и након 6. октобра, саопштено jе из клуба посланика ДПС-а.

- Подсjећамо да jе ДПС, од сазнања за оваj проблем, поднио инициjативу Скупштини за измjену Закона о спорту у покушаjу да се изађе из проблема коjи jе направило МПНКС. Министарство jе, наиме, у континуитету упозоравано о посљедицама коjе могу наступити и под нашим озбиљним притиском морало jе повући одређене потезе коjи ће нам одложити санкциjе jер смо им jасно ставили до знања да нећемо дозволити да се са судбинама наших спортиста било ко игра - казали су из те странке.

Истичу да имаjу доказе да су из МПНКС вршили озбиљне опструкциjе према WАДИ у погледу инициjативе ДПС коjе су ишле до тога да jе било риjечи и о увредама посланика, као и инсистирања да се њихов Предлог не прихвати.

- Али о овоме ћемо неком другом приликом, у овом тренутку jе важно да Црна Гора нема санкциjе и да ће наши спортисти моћи да наступаjу под своjом заставом а наредна четири мjесеца искористићемо да помно пратимо све кораке везано за наведени проблем како бисмо били сигурни да ће он бити риjешен у интересу наших спортиста - наводе из клуба посланика ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:11