/ - фото илустрација
14/12/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Комисија за међународну сарадњу: Недостаје напредак процеса интеграције у ЕУ

Изражена је забринутост за даљи европски пут ЦГ, али и Западног Балкана имајући у виду да је процес интеграција у суштинској стагнацији, наводе у саопштењу

Комисија Демократске партије социјалиста за међународну сарадњу, европске и евроатлантске интеграције одржала је сједницу, на којој су чланови комисије усвојили конкретан и детаљан Акциони план на трагу Програма рада овог тијела.

- Акциони план дефинише кључне приоритете, активности и стратегију дјеловања Комисије на билатералном, мултилатералном, европском и плану дјеловања дијаспоре.Комисија је у оквиру својих надлежности, из дјелокруга вањских послова, европских и евроатлантских интеграција, размотрила активности рада Владе Црне Горе и констатовала недостатак напретка у европској интеграцији, што се потврдило и у Извјештају ЕК о напретку Црне Горе за 2021. годину. Изражена је забринутост за даљи европски пут Црне Горе, али и Западног Балкана имајући у виду да је процес интеграција у суштинској стагнацији- наводе у саопштењу.

Из тог разлога, потребни су, како наводе, додатни напори и консензус свих грађанских и проевропских актера у друштву који ће обезбиједити наставак реформских процеса.

- А Демократска партија социјалиста, као појединачно најјача странка у Црној Гори, и кључни актер европске политике остаје досљедан партнер свих актера који подржавају тај процес- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:42