Фото: ДПС / - Фото: ДПС
29/12/2021 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Комисија за здравство: Ускратити Влади подршку за политику погубну по здравље грађана

Позивају све да носе маске на отвореном и затвореном, појачају хигијену руку, држе дистанцу, да се вакцинишу и не окупљају се за празнике у великом броју.

Савјет за борбу против ковида на чијем је челу једини невакцинисани премијер Европе, у дану када је регистровано преко 1.500 новообољелих, “пооштрава” мјере тако да се никоме не замјери.  Док су све земље свијета упозоравале на омикрон сој и пооштравале мјере наша "кратковида" министарка, ваљда у жељи да лагодно и комфорно проведе празнике, одлучила је прије седам дана да на ТРИ седмице попусти мјере, “задовољна епидемиолошком ситуацијом”, саопштили су из Комисије за здравство Демократске партије социјалиста.

 - Колико је министарка "добро" анализирала ситуацију и планирала мјере најбоље говори чињеница да је у протеклој седмици Црна Гора имала у Европи, послије Малте, највећи скок новообољелих и то за 196%.  Нашу Владу изненадио је омикрон у тренутку када земље Европе пооштравају мјере. И поред свих упозорења релевантних домаћих организација и партнера из иностранства укључујући и апел предсједника државе, јасно је да нијесу развијали стратегију одговора на нови талас обољевања - навели су они.

Како истичу, заокупљеност Министарства здравља и читаве Владе сопственом самобитношћу, њихову незнавеност и некомпетентност плаћају грађани ове земље.

 - Највриједнијим што имају - здрављем и животима. Зато ово наношење несагледиве штете здрављу грађана и здравственом систему мора да престане. Влади ускратити подршку за уништавање здравља, а грађани да буду свјесни своје одговорности - додају они.

Из ДПС-а позивају све да носе маске на отвореном и затвореном, појачају хигијену руку, држе дистанцу, да се вакцинишу и не окупљају се за празнике у великом броју.

 - Дајмо шансу својим породицама, себи, и свим рођацима и пријатељима да, након пандемије, заједно славимо у здрављу и радости - поручили су они,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:55