Демократска партија социјалиста / - ДПС
30/03/2022 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Котор: Одметнути одборници да врате мандате нашој партији

Уколико не врате своје мандате одбјегли одборници ће суочити са кривичним пријавама, али и осудом свих Которана и Которанки, који знају што је људска част и политички морал, казали су ДПС-а Котор

Општински одбор ДПС Котор званично је данас затражио да одметнути одборници, Дејан Огњановић, Милица Љутић и Младен Донковић, који сједе у которској скупштини захваљујући повјерењу ДПС-а и грађана који су их бирали, врате мандат партији која је увијек чувала интересе Котора и државе Црне Горе, саопштено је из ДПС-а Котор.

- Подсјећамо да су одборници ДПС-а, Дејан Огњановић, Милица Љутић и Младен Донковић, противно ставу наше партије, али и оним одборницима који су Владимира Јокића поставили за предсједника Општине, ударили шамар демократији, интересима града, али и државе, омогућивши нежељеном предсједнику и његовој партији повратак у политички живот из кога га је искључио прије свега несавјесни рад, а затим и сви политички савезници као и неистомишљеници - наводи се у саопштењу.

Како су саопштили из ДПС-а, у писму упућеном наведеним одборницима, од њих захтијевају да због нанијете штете и злоупотребе функције одборника личном одлуком, врате мандате које су добили са ДПС листе и да тако учине једини морално и политички одговоран чин и тиме зауставе своју личну деградацију, као и оправдани презир грађана Котора.

- Одметнути одборници се у писму упућеном из ОО ДПС Котор подсјећају да су супротно ставу Клуба одборника Демократске партије социјалиста заузели другачији став на ВИИИ сједници Скупштине општине Котор одржаној 24. марта 2022. године, и да су тиме нанијели несагледиву штету политици странке и злоупотријебили повјерење бирача Котора, а нарочито бирача ДПС-а, и тиме остварили политичку корист другим странкама, одговорним за дугогодишњу блокаду и злоупотребу институција града - додаје се у саопштењу.

Како су навели, Општински одбор ДПС Котор је става да с обзиром на то да су Дејан Огњановић, Милица Лјутић и Младен Донковић својим издајничким поступањем одборничке мандате и себе лично компромитовали, а да прије тога никоме нијесу било којим поступком најавили такав чин, и то не само на партијском него и пријатељском нивоу, колегама са којима су до тада дијелили исте политичке свјетоназоре.

- Уколико не врате своје мандате одбјегли одборници ће суочити са кривичним пријавама, али и осудом свих Которана и Которанки, који знају што је људска част и политички морал - закључују из Општинског одбора ДПС Котора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:09