/ DPS
12/11/2022 u 12:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Krivična prijava protiv Lekića i rukovodstva RU Pljevlja zbog uništavanja preduzeća

Vidimo kako je kadar Demokratskog fronta, upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom, navode iz DPS-a

Iz DPS-a su saopštili da ugovor između Rudnika uglja i EPS (Elektroprivreda Srbije) po kojem crnogorsko državno preduzeće srpskom prodaje ugalj po višestruko nižoj cijeni od tržišne, štetan je pravni akt kojim rukovodstvo dodatno uništava ovog pljevaljskog nekadašnjeg privrednog giganta.

- O tome svjedoči i najava promjene ovog ugovornog aranžmana i dizanje cijene za skoro 70 procenata od prvobitno ugovorene. Dovoljan je podatak da je Milan Lekić, durektor RU, građanima Crne Gore prodavao ugalj za 4 puta višu cijenu od one koju je dao Elektroprivredi Srbije. Sa pravom se rukovodstvo srpskog energetskog giganta hvalilo odličnim aranžmanom koji je napravio sa Lekićem, samo je problem što je to na štetu građana Crne Gore. Kada se ovakvom poslovnom aranžmanu doda da je Lekić od početka svog mandata u Rudnik zaposlio dodatnih i nevjerovatnih 600 radnika, da je određena radna mjesta dodjeljivao i kao svadbene poklone, vidimo kako je kadar Demokratskog fronta, upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom a ne javnim preduzećem od ključnog interesa za elektroenergetsku stabilnost države- navode iz DPS-a.

Kako poručuju, "njegovim lošim poslovnim potezima, masovnim partijskim zapošljavanjima u Rudniku uglja Pljevlja direktno je ugrožena likvidnost, čime je kompanija dovedena pred izvjesan bankrot".

- U cilju zaštite ovog državnog preduzeća, svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i vitalnih interesa države Crne Gore, Demokratska partija socijalista će protiv Lekića i drugih odgovornih lica u ovom privrednom društvo podnijeti u narednih nekoliko dana krivične prijave i o tome obavijestiti javnost- ističu iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 21:59