дпс лого / - дпс лого
24/09/2021 u 21:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

ДПС: Кривокапић манипулише, сваки дан ове Владе изгубљен је за Црну Гору

Он је, како истичу, једини човјек који и даље мисли да је ова Влада експертска.

Здравко Кривокапић, премијер најгоре владе у савременој историји Црне Горе, покушао је данас обичне манипулације да прикаже као чињенице, поручили су из Демократске партије социјалиста.

Они су реаговали на ауторски текст премијера у којем је навео да је Црна Гора постигла изванредне резултате, те да заслужује да буде најбоље мјесто под капом небеском.

 - Да ли покушава себе да завара или грађане Црне Горе, небитно је, али све што је његова Влада урадила, закључно са данашњим скандалом у којем су он и његова министарка Братић, сахранили црногорски спорт, знак је да је сваки дан ове Владе, изгубљен дан за Црну Гору. Свега чега се ова Влада дохватила, уништила је. У политичкој историји, овај експеримет који се догодио у Црној Гори, биће изучаван као примјер како урнисати државу за мање од годину дана - оцијенили су из ДПС-а.

Дакле, додају они, поређење прихода од туризма у односу на прошлу годину манипулација је каква се управо очекује од нестручних и незнавених људи какав је Кривокапић.

 - Јер, 2020. године Црна Гора није имала туристичку сезону и током дијела године била је затворена. Зашто? Зато што је човјечанство чекало вакцину. Иако смо је ове године дочекали, туристичка сезона резултирала је катастрофалном епидемијом, а премијер и даље не жели да се вакцинише.  Економски раст од 10 одсто у поређењу са годином у којој смо имали локдаун нешто је чиме може да се хвали само Кривокапић - нагласили су у ДПС-у.

Тврде да је буџетски суфицит је очекиван када нема никаквих улагања.

- Влада једине издатке има у виду исплате зарада јавном сектору и пензија. Кад нема улагања у капиталне пројекте, који су замрли, нема ни расхода. Јасно нам је да Кривокапић ни то није у стању да разумије, па се хвали нечим што и није за понос. Наплата ПДВ-а је ниска с обзиром на то да је спроведена фискализација. Поређење извоза у години лоцкдоwна и било којој другој још је једна манипулација.  Узгред, ова Влада није организовала никакву запљену наркотика. Нека Кривокапићу неко објасни начело подјеле власти, јер ни то до сад није научио - додају они.

У ДПС-у напомињу да је Кривокапић заборавио да помене да је јавни дуг од 103% БДП 2020. године настао захваљујући његовом “тајном и организованом” задужењу.

 - Подсјећамо да је он тада грађане за један дан задужио 750 милиона еура. Тако да је данашњи јавни дуг процентуално идентичан, ако не и већи у односу на дан када је преузео Владу. Оснивање авио компаније Ер Монтенегро показало се као катастрофалан потез. Компанија више не лети ни према пет дестинација, већ је постала обичан губиташ, а њени приходи и број превезених путника су вишеструко нижи него и током најмање фреквентних дана у историји Монтенегро Аирлинес - наводе у овој партији.

Наводе и да је Црна Гора  црна тачка на здравственој карти свијета.

- Људи падају као покошени. Сваког дана на десетине мртвих и стотине болесних. Дјеца и наставници су пуштени у школе без икаквих превентивних мјера. Учионице су постале мјеста заразе. У Црној Гори је стопа вакцинисаних једна од најгорих у Европи. Притом, имамо премијера који одбија да се вакцинише -  тврде у овој странци.

Здравко Кривокапић је, како истичу, једини човјек који и даље мисли да је ова Влада експертска. 

 - На крају, Кривокапића желимо питати да ли је случајно изоставио поређење стопе незапослености? Такође, интересује нас колики је раст просјечне зараде у Црној Гори у односу на посљедњи дан претходне Владе? И када се већ огласио, интересује нас докле је стигла његова истрага о лажи о испаљеном молотовљевом коктелу на полицију на Цетињу у шест ујутро? И, наравно ко је из његовог кабинета извор те манипулације која је требало да нахушка полицију на грађане? Наравно да он на то неће одговорити. Јер, тамо гдје се не може манипулисати - Кривокапић и његови "експерти" могу само да ћуте - закључили су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. oktobar 2021 05:32