ДПС / - фото: лого ДПС-а
13/03/2022 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Кривокапићу: О штети коју сте нанијели Црној Гори тек ћете причати, и то пред надлежним органима

- Подсjетићемо Вас господине Кривокапићу, Ви и Ваши савезници били сте против чланства Црне Горе у НАТО, а неки од Ваших блиских сарадника су се прославили и спаљивањем застава Алиjансе - казали су из ДПС-а

Апсурдно jе да наjгора Влада у историjи Црне Горе, jедина на свиjету коjа jе настала у манастиру, спочитава нешто о спољнополитичком курсу било коме – а нарочито онима коjи су током свог мандата увели државу у НАТО, и учинили jе лидером на путу интеграциjа у ЕУ, поручили су из Демократске партије социјалиста.

Како наводе, предсjедника одлазеће владе именовао jе наjвиши поглавар Српске цркве у Црноj Гори а његов статус само jе формално, додуше невољно, потврдила парламентарна већина, што jе како су казали "своjеврсан куриозитет коjи савремена политика не познаjе?!"

- На чело Владе, господине Кривокапићу, дошли сте на крилима црквене контрареволуциjе коjа jе jедан правни акт, Закон о слободи вjероисповиjести, искористила да подигне тензиjе у друштву, што jе посљедично распирило подjеле у етничким заjедницама. Двиjе године након почетка те клерикалне побуне, послиjе страшног искуства из Украjине, и покушаjа наметања Црноj Гори "српског света" у рускоj орбити, таква и слична активност Српске цркве препозната jе од стране Европског парламента као промоциjа руског утицаjа. Подсjетићемо Вас господине Кривокапићу, Ви и Ваши савезници били сте против чланства Црне Горе у НАТО, а неки од Ваших блиских сарадника су се прославили и спаљивањем застава Алиjансе, а затим годину дана касниjе засjели на наjважниjе позициjе у Вашем кабинету, што jе изазвало jавно згражавање међународних званичника, због чега сте црвењели у Бриселу. Ви сте господине Кривокапићу у Ваш кабинет увели људе коjи су на везама са особама  оптуженим за покушаj тероризма у Црноj Гори, заjедно са агентима ФСБ-а. Ви сте Кривокапићу такође, били спремни да беспоговорно служећи интересима Српске цркве, формално од jедне институциjе ЕУ проглашене продуженом руком руске пропаганде, употриjебите силу против сопствених грађана и изазовете грађански рат у Црноj Гори - поручили су из ДПС-а.Ж

Додају да је за вриjеме владе Здравка Кривокапића, Црноj Гори, некадашњем лидеру на путу ка чланству у ЕУ, блокирано напредовање.

- Ви сте опструирали на посљедњоj сjедници Савjета за одбрану и безбjедност одлуке коjе проистичу из чланства НАТО. А Ваше Министарство одбране, jе своjим активностима компромитовало чланство Црне Горе у овом савезу. Зато и не чуди да jе ова одлазећа Влада jедина међу свим чланицама НАТО-а чиjи се чланови на сjедницама противе забрани ширења дезинформациjа и манипулациjа коjе стижу из Москве, као дио хибридног рата против Украjине. Jасне су Ваше намjере - у недостатку храбрости да уведете мjеру коjа jе наjмање што се очекуjе од Црне Горе, покушавате да тражите кривце свуда око себе. О учинцима ове Владе, штети коjу jе оставила иза себе, посљедицима разарања црногорске економиjе, безбjедносног система, просвjете, културе тек ћете причати, и то пред надлежним органима.. Биће времена - поручили су из Демократске партије социјалиста. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:55