wry sg / - DPS
04/12/2022 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Lokalni izbori u Šavniku nemoć i poraz države

Kako ističu, prosto je nevjerovatno da bilo ko sebi daje za pravo da biračima onemogućava da slobodno izraze svoju volju i iskoriste

Ponovno sprječavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo takvo za redom, novi je šamar od strane DF, ne samo našim sugrađanima, našoj opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, poručuju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

(VIDEO/FOTO) Propao sedmi pokušaj: U Šavniku će se glasati i naredne sedmice

- Vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, članovi biračkih odbora iz redova ovog političkog saveza, nastavili su besprizorna djelovanja kojim na najeklatantniji primjer izvrgavaju ruglu nadležne institucije ove zemlje, navode ona.

Kako ističu, prosto je nevjerovatno da bilo ko sebi daje za pravo da biračima onemogućava da slobodno izraze svoju volju i iskoriste Ustavom garantovano biračko pravo, a da mu sve to prolazi nekažnjeno. 

- Destrukcijom, primitivizmom i opstrukcijom izbornog procesa, izbori u Šavniku izgubili su smisao, dok su nadležni predstavnici izvršne i sudske vlasti svojim neadekvatnim postupanjem iskazali nemoć nadležnih institucija, usljed čega je poražena država, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DPSŠAVNIKDFIZBORI
25. april 2024 12:20