DPS / - DPS
24/05/2024 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Mandić uzalud barjači srpstvom, baca prašinu u oči svojim biračima

Naknadne reakcije Andrije Mandića na izglasanu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici predstavljaju potcjenjivanje inteligencije njegovih glasača i bacanje prašine u oči građanima - ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalsita (DPS).

Oni su to poručili nakon što je Mandić danas, izrevoltiran glasanjem Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici, kazao da „Srbi nikada više neće biti marginalizovani, da će srpski jezik nakon objavljivanja rezultata popisa, zauzeti ono mjesto koje mu po pravu i pravdi pripada, te da će istorijska trobojka zakonom će biti vraćena na mjesto koje joj pripada“.

- Pokušaj da naplati od PES-a svoju podršku rezoluciji kojom je sačuvao fotelju, i to tako što će ugrožavati Crnogorce i manje brojne narode, neće proći jer će mu se na putu ostvarivanja njegove projekcije Crne Gore kao države naroda, ispriječiti građanska Crna Gora, ovoga puta snažnije i jače nego ikada - naveli su u DPS.

Mandić: Glasanjem za Rezoluciju Crna Gora unizila samu sebe

Kazali su da Mandić „uzalud barjači srpstvom“.

- Jer on odnos prema svojim glasačima svakodnevno pokazuje podrškom Vladi koju njegovi birači karakterišu kao izdajničku. Zna svaki njegov birač da je podrškom Vladi i Mandić pritisnuo taster u Njujorku za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, zato ovaj njegov pokušaj da prevede svoje pristalice žedne preko vode djeluje bijedno. Uvjerili smo se nebrojano puta da su Mandiću bankomat i fotelja postali ideologija, i da su iza politike koje je predvodio ostali prevareni birači. Zato ovaj današnji pokušaj Mandića da trgovinom sa Milojkom Spajićem, ostane što duže na funkciji kako bi naštetio državnom interesu, neće proći - istakli su u DPS.

Kazali su da njih u partiji raduje „evolucija Mandića“.

- Makar ona bila izazvana tako bizarnim razlogom kao što je fotelja, ali i njemu i predsjedniku Vlade Milojku Spajiću poručujemo da ni ne pokušavaju da trguju interesima ove države i njenih građana, kako bi se međusobno namirivali. Svako treba da snosi posljedice svoje politike, a kakve će biti one sa kojima će se suočiti Andrija Mandić i Milojko Spajić, vidjećemo uskoro na vanrednim izborima koji su sve izvjesniji - zaključili su u DPS.

Knežević: Juče nikad ponosniji što sam Srbin, danas nikad mučnije što sam Crnogorac

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 02:05