Мило Ђукановић / Мило Ђукановић
22/06/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС: Мотиви србијанске таблоидне харанге, или ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају

Како су навели, сваки пут када је државно руководство предвођено њиховом партијом, слиједило државне интересе, били су мете најгорих напад

Демократска партија социјалиста саопштила је да осуђује приземну кампању која се води преко србијанских таблоида против предсједника Скупштине и предсједника Владе Црне Горе.

- Ипак, покушај да се ти ударци амортизују пласирањем небулозне теорије да је циљ званичног Београда да се ДПС врати на власт, представља примјер демагогије, лицемјерја и потцјењивања интелигенције грађана.
Креаторе овакве "одбране" подсјећамо да су наша партија и њен предсједник непрекидно већ 25 година, због своје политике и одбране државних интереса Црне Горе, константна мета разних великосрпских националистичких и шовинистичких центара- саопштено је из ДПС-а.

Како су навели, сваки пут када је државно руководство предвођено њиховом партијом слиједило државне интересе и кад је заштитило државу од бомбардовања, и кад је обновило независност, и кад је признало Косово и кад је увело Црну Гору у НАТО Мило Ђукановић и ДПС, били су мете најгорих напад.

- А они којима се сада таблоидне хијене баве, активно су или пасивно, на различите начине подржавали, настојања великосрпских националистичких кругова да зауставе Црну Гору на њеном путу еманципације. Посљедњи пут то се десило прошле године. Један закон који је требало да послије четрдесет година уреди област вјерских слобода, послужио је тада за срамотну манипулацију. Тако смо као пандан актуелној лажи која гласи "Декларацијом о Сребреници се осуђује српски народ", тада имали манипулацију "Законом о вјерским заједницама се СПЦ одузимају светиње". На таласу те лажне тврдње, до крајњих граница експлоатисане од тадашње опозиције, званичне Србије и њихових медија, извршена је промјена власти у нашој држави, а затим формирана Влада у Манастиру Острог уз посредовање највиших црквених званичника- нагласили су из ДПС-а.

Зато ових дана, како су навели, дубокоумна народна пословица: "Ко са ђаволом тикве сади о главу му се обијају", на примјеру политичке ситуације у Црној Гори показује своје ванвременско трајање.

- Њено тумачење треба да буде јасно свима онима који су рушили легалну власт тако што су се крили иза СПЦ и њених политичких протеста, великодушно користећи управо логистику србијанских медија за смјену легалне власти у Црној Гори. То што су сада ти исти мета напада СПЦ која им је омогућила да дођу на власт, или медијске машинерије из Београда, која им је била највећи савезник у процесу смјењивања ДПС, нема баш никакве везе са нашом партијом, како то демагошки потурају ови што потцјењују здрав разум грађана. Прије се ова медијска харанга, може довести у везу са чињеницом да се у србијанским националистичким центрима, доношење Декларације о геноциду у Сребреници, очито тумачи као издаја коју су починили они политичари којма су инструменти "српског света" помогли да дођу на власт у Црној Гори- поручии су из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:42