Kovačević / Foto: Arhiva, Dan
06/12/2022 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić kritikuje Kovačevića: U lokalnoj upravi zaposlio kumove, braću i snahe

On je rijetka nada za sprovođenje Vučićeve nakaradne politike u Crnoj Gori, navode u saopštenju DPS-a

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) iz Nikšića tvrdi da je predsjednik opštine Marko Kovačević u lokalnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama zaposlio svoje vjenčane i krštene kumove, kao i snahe, braću i sestre funkcionera Demokratskog fronta (DF). 

Kovačevića su takođe nazvali "mlađanim poslušnikom" i "rijetkom nadom" za sprovođenje nakaradne politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnoj Gori.

- Ponovo je demonstrirao da se uživio u ulogu režisera predizbornih spotova, pa je u cijelom svom ispraznom hvalisavom istupu i propustio da pomene nekoliko bitnih činjenica. U okviru jeftinog politikantskog obraćanja, izostavio je da kaže da je protiv njega podignut optužni predlog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, te da se glavni pretres, nekim čudom, odlaže već šest puta, zbog čega se opravdano postavlja pitanje da li Kovačević pred licem pravde u Crnoj Gori ima isti status kao i svi drugi građani u pravno uređenoj državi - navode iz DPS-a. 

Iz DPS-a tvrde da je Kovačević prećutao to da je projekte kojima se hvali, uglavnom osmislio i započeo neko drugi.

- Ideje koje iznosi zapravo ideje iz kratkoročnih i dugoročnih planova prethodne lokalne uprave, jer svojih, izgleda, da nema. Osim toga ne reče Kovačević ni to da je u Komunalnoj policiji nezakonito zaposleno šest lica i da je Upravna inspekcija naložila otklanjanje nepravilnosti. Otćutao je i to pred licem javnosti da je protiv njegovog vozača podnijeta krivična prijava za djelo koje je počinio službenim automobilom, a i to da je svojim sugrađanima za Praznik Opštine poklonio nadgrobni spomenik postavljen na Trgu Save Kovačevića. Kovačević je zaboravio da su njegovi partijski i politički saborci uništili državna preduzeća do te mjere da se ista zadužuju kako bi isplatili zarade zaposlenima i brojnim partijskim uhljebima, da zahvaljujući njihovom (ne)radu u školama nema grijanja i da u bolnicama nema ljekova za najteže bolesnike. Da on odavno plasira priče u koje je teško povjerovati čak i za vrijeme praznika, kad se vjeruje u nemoguće, govore i obećanja o otvaranju pet, šest fabrika, od kojih bi ona na Grahovu već odavno trebalo da radi, a da ne govorimo o biznis zoni Gračanica, reciklaznom centru i slično.  U krajnjem, jasno je da Kovačević praznim floskulama o vrijednom radu baca prašinu u oči građankama i građanima Nikšića, misleći, valjda, da njegove politikantske igrice odavno nijesu prezreli - zaključuje se u saopštenju DPS-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:47