Вуковић / Фото: Жељко Шапурић
12/06/2021 u 19:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Никшић: Неистина је да је Вуковић затекао катастрофално стање у општини

Ако је затекао толико катастрофално стање, зашто је његова прва активност била реновирање кабинета, кажу из ове партије

Највећа неистина коју је изрекао предсједник Скупштине општине Немања Вуковић јесте да је у Општини затекао катастрофалну финансијску ситуацију., тврде из Општинског одбора Демократске партије социјалиста (ДПС). 

- Ако сте се када запитали како изгледа амбиција без покрића, све ће вам бити јасно ако погледате Вуковића и његово излагање у оквиру активности "Kафа са предсједником". Већ сада увиђајући да ће учинак нове власти, а посебно његов, у наредном периоду бити миноран, прави терен за алиби њиховим, а посебно својим неуспјесима- кажу из овог ОО. 

Они су за Вуковића казали да је "неук" и да је за стотине одлука које су биле у скупштинској процедури законска обавеза била спровести јавне расправе.

- Да не помињемо остале консултације и разговоре са грађанима. Па пошто једино што ради ових дана је копање по општинским фиокама, нека онда нађе и извјештаје са јавних расправа и осталих консултација. Надаље, најава помоћи почетницима у бизнису, женском предузетништву и пољопривредницима је нешто што је реализовала претходна локална управа и ти пројекти успјешно живе- кажу из ДПС-а. 

Додали су да су једине дугорочне обавезе Општине Никшић репрограм пореза и доприноса и кредит за изградњу пречистача отпадних вода.

- Годишњи износ за ове обавезе јесте 1.062.000 еура за репрограм и износ од 198.000 до 690.000 еура за пречистач, који није за сваку годину исти. Значи нимало катастрофално стање није затекао Немања, већ напротив, пуну касу, измирене све обавезе, све зараде исплаћене и цјелокупан систем постављен на здравим основама. Узгред, ако је затекао толико катастрофално стање, зашто је његова прва активност била реновирање кабинета, куповина нове опреме и инвентара. Толико о дуговима и добрим домаћинима и јадима младог Немање- поручују из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:51