Demokratska partija socijalista / - DPS
13/10/2023 u 10:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić: Spisak instruktora za popis nalik familijarnom okupljanju funkcionera lokalne vlasti

Hoćemo li otvarati? Ovima NE! Dobili su naše uslove, ima još vremena, navode iz DPS-a

Da će nas u Nikšiću popisivati odbornici, visoki funkcioneri nekadašnjeg Demokratskog fronta, Demokrata i URE, njihove žene, snahe, ćerke, sinovi i ostala mnogobrojna rodbina, inače svi zaposleni po dubini i širini, pokazuje objavljeni spisak instruktora za popis, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.     

- U Pozivu, inače objavljenom na sajtu Opštine Nikšić, decidno je navedeno da prednost pri izboru popisivača i instruktora imaju nezaposlena lica, studenti i lica sa iskustvom u sličnim procesima. Ali gle čuda, umjesto nezaposlenih i studenata, kao i onih s iskustvom, instruktažu će vršiti sekretarka Skupštine opštine, njena kuma, inače direktorica Parking servisa, odbornica Ure, odbornik Nove srpske demokratije i uposlenik EPCG, sin odbornice i jednog od direktora u EPCG, supruga predsjednika odbora direktora EPCG, kao i snaha, inače zaposlena u Opštini Nikšić, supruga jednog od sekretara u lokalnoj upravi, više novozaposleni u EPCG, žene poslanika DF-a, pa kćerka poslanika DF-a, pa opet kćerka funkcionera DF-a, pa tako redom do kraja spiska, navode u saopštenju.

Kako ističu, čitajući listu pomislili bi da je riječ "o spisku za familijarno okupljanje nekog od funkcionera lokalne vlasti".

- N’o nažalost, ovo su imena onih koji treba da vode jedan od najznačajnijih procesa u našem gradu i državi. Ispod crte ostali su mladi ljudi s magistarskim diplomama, nezaposleni, oni koji su učestvovali u prethodnom popisu. Ogrezli u nepotizmu i partijskom zapošljavanju, obesmišljavaju svaki javni konkurs i poziv, pa i ovaj. Ovoliku beskurpuloznost građani Nikšića nijesu imali prilike vidjeti, jer jedino što je vlastodršcima bitno, jeste instalirati svoje funkcionere koji će sprovoditi naloge gospode iz BIE koji su se infiltrirali i u samom Monstatu. Kompletan scenario za falsifikovanje rezultata popisa, navode iz DPS-a.

Zaključuju da "u ovolikoj bezočnosti, nije pružena prilika nezaposlenim, studentima i onim sa iskustvom, jer ima prečih, a na naša vrata kucaće kume, tetke, snahe, supruge, kćerke, sinovi funkcionera DF-a, Demokrata i URA,sekretarke i direktorke i ostali jurišnici i jurišnice “srpskog sveta“".

- Hoćemo li otvarati? Ovima NE! Dobili su naše uslove, ima još vremena, navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 20:20