Малагурски / Фото: Интернет
11/06/2021 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС оптужује српског режисера да је ратни хушкач: Малагурски понижава ЦГ

Он је плаћеник опскурних кругова окупљених око идеjе шовинизма, тврде из ове опозиционе партије

Општински одбор Демократске партије саоцијалиста (ДПС) оптужио је српског режисера, водитеља и новинара Бориса Малагурског да је ратни хушкач и српски шовиниста. 

Подсјетимо, пошто је најављено да ће филм Малагурског “Подиjељена земља” бити приказан 19. jуна у “Никшићком позоришту”, из ДПС-а поручују да овај, како наводе "никкшићки храм културе не смиjе бити мjесто приказивања и пропаганде опасних и поражених идеjа и идеологиjа, коjе директно подриваjу концепт грађанске Црне Горе". 

Према њиховим риjечима, сиjању мржње, лажима, измишљотинама и опасним манипулаторским порукама, ниjе мjесто у Никшићу а ни било гдjе у Црноj Гори.

- Лице коjе jе творац овог садржаjа jе плаћеник опскурних кругова окупљених око идеjе шовинизма према свему што не припада идеjи ‘српског света" - додаjу из ДПС-а Никшић.

Како наводе, наjновиjи задатак Малагурског своди се на провокациjу опасним оружjем, филмском пропагандом коjом се изазиваjу тензиjе међу грађанима Црне Горе.

- Зато позивамо управу JУ ‘Никшићко позориште’ да не дозволи приказивање овог филма и сачува достоjанство своjе установе - истичу из ДПС-а Никшић.

Позиваjу конституенте локалне власти, Грађански покрет УРА и Демократе да, како напомињу, на дjелу, а не само демагошки покажу своjу грађанску профилациjу и сприjече приказивање овог бестидног садржаjа.

- Уколико то не учине, jош jедном ће потврдити да су и сами промотери шовинизма и великосрпског национализма, а ДПС ће се борити свим дозвољеним средствима да сприjечи ову провокациjу Малагурског и његових ментора-  закључуjу из ДПС-а Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:58