/ - DPS
20/11/2022 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Nova sabotaža izbornog procesa u Šavniku

Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo, navodi se u saopštenju

Iz DPS Crne Gore saopštili su da pored brojnih poziva i apela koje su uputili sa svih instanci partije, njihovi politički oponenti iz redova DF-a ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio.

- Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo. Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu, naveli su iz DPS-a. 

Kako tvrde, "da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF jasno je svakom zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori". 

- Ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države. Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već peti put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju, rekli su iz DPS-a.

Na taj način će, kako su kazali, zaštiti demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba, Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran. 

- Ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore, tvrde u DPS-u. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 02:04