Demokratska partija socijalista / - DPS
28/09/2023 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate potčinjene Mandiću

Bečićeve Demokrate, po njihovim riječima, su danas pokazale da nemaju ni “principe, ni politiku, ni ideologiju, već su slijepi sljedbenici Demokratskog fronta”

Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se dan oslobođenja od fašista, 20. novembar, koji ova opština decenijama slavi, ukine, a Sveta Petka, vjerski praznik SPC, proglasi Danom opštine, predstavlja brutalno poništavanje antifašističkih vrijednosti i ugrožavanje sekularnosti države, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

- Odluka odbornika Bečićevih Demokrata, da podrže promjenu datuma opštinskog praznika, potpuno razotkriva ovu stranku kao antigrađansku, nacionalističku i apsolutno potčinjenu Andriji Mandiću i njegovoj stranci - saopštili su iz DPS.

Usvojen predlog: Sveta Petka da bude novi Dan opštine Pljevlja

Bečićeve Demokrate, po njihovim riječima, su danas pokazale da nemaju ni “principe, ni politiku, ni ideologiju, već su slijepi sljedbenici Demokratskog fronta”.

- Odluka da se praznik jedne vjerske zajednice proglasi za praznik svih građana Pljevalja, je neustavan čin i predstavlja provokaciju građanskog sklada i suživota, i zato ćemo tražiti od Ustavnog suda da ispita ustavnost ovakve odluke - zaključuju iz DPS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. novembar 2023 23:52