/ - DPS
13/01/2024 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Otkazivanje sastanka sa Krapovićem potvrda antievropskog karaktera Vlade

Nakon što je Milan Knežević provocirao iz Banja Luke, zvaničnu Bosnu i Hercegovinu, to je nedavno sa talasa provladinog medija, uradio Krapović Hrvatskoj, navode oni

Incident koji je Dragan Krapović izazvao svojim nepromišljenim izjavama, samo je nastavak politike provokacije susjednih država, koju sprovodi nova parlamentarna većina, saopštili su iz DPS-a.

Hrvatski ministar: Sastanak s Krapovićem otkazan zbog njegovih izjava o ploči u Morinju

- Nakon što je Milan Knežević sa svojom delegacijom na Dodikovom neustavnom i izmišljenom prazniku, provocirao iz Banja Luke, zvaničnu Bosnu i Hercegovinu, to je nedavno sa talasa provladinog medija, uradio Krapović Hrvatskoj. Očekivano, dobio je danas odgovor od hrvatskog ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa pomenutim Krapovićem, sa veoma jasnim objašnjenjem koje se odnosi na javno izrečene stavove ministra odbrane Crne Gore - navode u saopštenju.

Dodaju da ne vjeruju da su nediplomatske i nepromišljene izjave samo posljedica Krapovićevog nepoznavanja posla koji obavlja i nesnalaženja u ulozi koja mu je partijskim podjelama plijena zapala.

- Uvjereni smo da su Krapovićevi stavovi između ostalog, pokušaj da se takvom neprimjerenom retorikom ulaguje velikosrpskom nacionalističkom dijelu biračke scene, koji provokacije na račun Hrvatske smatra poželjnom politikom. Krapović je ovakvim svojim ponašanjem, obrukao državu koju predstavlja, vladu čiji je ministar a i pored svega toga neće mu uspjeti, ma koliko se trudio,  da ovakvim izjavama zaustavi  slobodan  pad partije koju predstavlja - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:11