фото илустрација / - фото илустрација
18/12/2021 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Плав: Оставити школе без гријања у зимским мјесецима, неодговоран и нехуман чин министарке Братић

Овој Влади се, како наводе, свакако ближи крај, али апелују да док су још на власти ураде барем минимум онога што су у обавези и што им је основна надлежност

Чињеница да је Министарство просвјете, науке, културе и спорта, Основну школу ''Хајро Шахмановић'' и Средњу мјешовиту школу ''Бећо Башић'' у Плаву, већ други пут оставило без гријања, слика је крајње небриге према ђацима и њиховом наставном кадру у нашој општини, тврде из плавског ДПС-а.

Они истичу да је заиста беспризорно да се због пропуста министарства ђацима ускраћује могућност похађања наставе, која је усљед овог проблема морала бити отказана на пар дана.

- Ово је само још један у низу показатеља ужасног рада и поступања ресора који се свим својим бројним скандалима издвојило као једно од најлошијих у јакој конкуренцији других министарстава у Влади Црне Горе, када је та категорија у питању. Позивамо их и молимо да се овај проблем више не понавља, и да буду обазривији када су дјеца у питању, те обезбиједе неопходне услове за рад школа у нашој општини. Штета коју ђаци трпе губитком наставе и часова сада пред крај полугођа је немјерљива, а у зимским мјесецима и изразито ниских температура, у хладним просторијама школе је нехумано боравити - поручују они.

Овој Влади се, како наводе, свакако ближи крај, али апелују да док су још на власти ураде барем минимум онога што су у обавези и што им је основна надлежност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:01