дпс илустрација
29/08/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Порукама да су Црногорци копилад и измишљена нација, стварана је оваква атмосфера

Позивамо представнике власти у Црној Гори и Србији, највише званичнике СПЦ, да уваже реалност и да једно готово техничко црквено питање, не буде подстицај за опасну дестабилизацију државе

Премијер и владајућа већина, надмећу се од јуче, ко ће побјећи од сопствене одговорности и показати већу неспособност да рационално и реално сагледа ситуацију у држави и своју улогу у њој, саопштила је Демократска партија социјалиста Црне Горе.

-Премијер се, по обичају бави подстицањем тензија у ионако напетој ситуацији. Само га подсјећамо да није ни грађанска Црна Гора, нити је предсједник државе, пријетио грађанима, кочоперно им поручујући да ће доћи без обезбјеђења на Цетиње, успут називајући учеснике мирних грађанских протеста криминалцима. Све то је радио предсједник Владе, показујући потпуно одсуство сензибилитета за позиве грађана Црне Горе који траже од њега, да се понаша као државник а не као заступник интереса СПЦ у Црној Гори. На грајање различитих представника владајуће већине, није потребно трошити ријечи: очекивана представа уз баријачење и запаљиве ријечи. Ипак, разумијемо их, јер је за њих боље да се баве нашом партијом него сами собом и чињеницом да је годину дана њихове владавине прошло, и сада су добили и овјерену легитимацију да су неспособна, похлепна дружина, која је на власт дошла само да би узурпирала државну имовину, запослила укућане и ширу родбину и покушала да индоктринира грађане, плаћајући дуг Српској цркви и властима сусједне републике који су их, посредно или непосредно, довели ту гдје јесу- наводе у саопштењу.

Додају: "Демократска партија социјалиста позива све друштвене субјекте, представнике власти у Црној Гори и Србији, као и највише званичнике Српске православне цркве, да уваже реалност и да једно готово техничко црквено питање, не буде подстицај за опасну дестабилизацију државе".

-Нијесмо се овдје гдје јесмо, нашли од јуче, већ је годинама разним порукама мржње и ниподаштавања - од тога да су Црногорци копилад до тога да су измишљена нација, укључујући и похвале које је на рачун оних који прижељкују геноцид Црногораца, давао недавно управо митрополит Јоаникије – стварана оваква атмосфера. Сад смо ту – гдје јесмо, и онај ко не разумије оправдан протест грађана, мотиве за одбрану њиховог поноса и части, њиховог права да не буду дискриминисани у сопственој држави – тај не разумије Црну Гору-поручују из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:11