/ - ДПС
06/05/2022 u 11:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Повратком на позицију одлучивања почела санација штете коју је претходна власт оставила

Одлуке Кривокапићеве владе и бивше парламентарне већине, обиловале су игнорантским ставом према бројним препорукама наших међународних партнера, наводе из ДПС-а

Клуб посланика ДПС саопштио је да повратком ДПС-а на позицију одлучивања почела санација штете које је претходна власт оставила за собом.

- Након периода стагнације, блокаде система и годину и по дана политичке нестабилности узроковане кризом коју је створила неспособна Влада и партитократија парламентарне већине, Црна Гора је јуче коначно кренула даље. Политика коју репрезентује ДПС са позиције власти, односно дијела парламентарне већине, рационалним и мудрим одлукама отпочела је процес санирања штета које је претходна власт оставила за собом. Подсјетимо одлуке Кривокапићеве владе и бивше парламентарне већине, обиловале су игнорантским ставом према бројним препорукама наших међународних партнера, од позива и одлука Европске комисије, преко мишљења Венецијанске комисије приликом усвајања тужилачких закона, па све до дуготрајног одбијања и пролонгирања усаглашавања спољне политике са званичном политиком ЕУ, када је у питању увођење санкција Русији поводом агресије на Украјину-наводе из ДПС-а.

Како су појаснили, јучерашњим усвајањем измјена Закона о локалној самоуправи уважене су препоруке које стоје у извјештајима ОЕБС и ОДИХР које су се односиле на обједињавање избора.

- Други важан корак је изгласавање смањења акцизе на гориво и нижи ПДВ чиме ће се у значајној мјери утицати на ублажавање ефекта кризе и помоћи грађанима и привреди. Овим рационалним одлукама дефинитивно је отпочео пут враћања улоге државе, као сервиса за потребе грађана али и наставак имплементације препорука и мишљења наших међународних партнера, што представља добру основу за успјешан наставак преговарачког процеса и враћање Црне Горе на европски колосјек.  Изгласавањем мањинске владе и враћањем на позицију одлучивања, ДПС неће пропустити шансу да Црну Гору врати на сигуран европски пут али и учини све како би дошло до побољшања квалитета живота наших суграђана, са посебним акцентом на санацију посрнуле економије- истакли су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:23