/ LAZAR RUZIC
12/11/2022 u 18:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Pozivamo građane da potpišu peticiju, Crnoj Gori hitno potrebni izbori

Crnoj Gori su potrebni vanredni parlamentarni izbori, navode u saopštenju

Demokratska partija socijalista poziva građane da potpišu peticiju Pokreta “IMA NAS” u kojoj se zahtijevaju vanredni parlamentarni izbori.

- Naša država suočena je sa dubokom krizom koja je kulminirala ustavnim pučem - odnosno usvajanjem Zakona o predsjedniku kojim se pokušava, suprotno Ustavu, formirati nelegitimna i neustavna Vlada. Pored političke krize, Crna Gora se suočava sa katastrofalnim stanjem u oblasti javnih finansija, a najave da će naredne godine biti potrebno zaduženje od 700 miliona dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Kada se tome doda okolnost da gotovo nijedna institucija ne funkcioniše, da je Vlada prije više od tri mjeseca smijenjena, da smo ostali bez Ustavnog suda te da skoro sve institucije funkcionišu u v.d. statusu, jasno je da nema vremena za gubljenje već da je potrebno hitno uspostavljanje, prije svega, političke stabilnosti- navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, zbog svega navedenog, potrebni su što prije vanredni parlamentarni izbori kako bi Crna Gora dobila snažnu, političku i evropsku Vladu.

-Budi dio rešenja, potpiši i ti- poručuju iz DPS-a.

Pokrenuta peticija za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 05:11