Лого ДПС-а / - ДПС
05/09/2021 u 23:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Пријестонице: Цетињани чекали Абазовића да дође без обезбјеђења, он им послао полицију

Поручују Абазовићу да објасни грађанима којима је полиција у станове убацивала сузавце, који су без разлога поврјеђивани, свим старим и немоћним особама над којима се полиција иживљавала, како је брутална акција била за њихово добро

"Иако је јутрос изазвао катастрофу на Цетињу, Дритан Абазовић наставља да износи лажи, притом настављајући са новим најавама од којих, као и увијек када је он у питању, неће бити ништа", поручено је из цетињског ДПС-а.

Како су навели из ДПС-а Пријестонице они неће рећи ко је и што је Дритан Абазовић, то су му, како истичу, поручили грађани на Цетињу јуче.

“Не бисмо ништа одузели ни додали. Зна Абазовић да скуп на Цетињу није имао везе са партијама и политиком, али му је тако лакше да заварава себе и вара друге. Била је то аутентична потреба грађана, да мирним путем покажу своје неслагање са дискриминацијом која се врши према Црногорцима и другим народима, насилним наметањем српског идентитета некоме ко има свој аутентичан, вјековима”, саопштено је из цетињског ДПС.

Поручују Абазовићу да објасни грађанима којима је полиција у станове убацивала сузавце, који су без разлога поврјеђивани, свим старим и немоћним особама над којима се полиција иживљавала, како је брутална акција била за њихово добро.

“Нека објасни зашто су гумени меци звиждали по први пут по Цетињу, а демонстрирало се у прошлости много пута. Нека објасни како је под ћебетом, уз војно полицијски десант, у манастир који је власништво Цетиња увео људе који Цетињане презиру, црногорску нацију негирају и раде на потирању и асимилацији свега што није српско. Током протеклих дана, једини екстремизам који смо видјели, био је тамо гдје су били министри из актуелне Владе, на челу са Кривокапићем, гдје су ширени четнички симболи, негирана независност сусједних држава и клицано туђим државама”, сматрају у овом општинском одбору ДПС-а.

Додају да уколико Абазовић жели поручити како су на Цетињу били некакви терористи – мораће то добро да докаже.

“Цетиње је Абазовићу већ поручило шта мисли о њему, а ускоро ће то потврдити и на локалним изборима. Демократска партија социјалиста ће увијек бити тамо гдје се бране вриједности грађанске и мултиетничке Црне Горе, а Абазовић и његова лицемјерна партија – из које час поручују да су за устоличење, а час да нијесу – нека прво раскрсте сами са собом и својим калкулацијама. И на крају, чекали су грађани јуче Абазовића да дође без обезбјеђења, као што је и најавио. Није дошао. Послао је сузавац и гумене метке. Чекали су грађани и предсједника Ђукановића. Иако је Абазовић убјеђивао људе да он неће бити са народом и да је у питању блеф, предсједник је био са грађанима”, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:56