GST Vladimir Novović / FOTO: Srđan Boljević
13/06/2024 u 17:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Saslušati Novovića, u fioci držao transkripte o vezama nosilaca vlasti sa švercom cigareta

Demokratska partija socijalista će inicirati kontrolno saslušanje GST Vladimira Novovića povodom tekstova na portalu Libertas press, u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije koji su, prema tvrdnji ovog medija, bili u posjedu Specijalnog državnog tužilaštva još od juna prošle godine.

- Prema javnoj izjavi glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novoviċa, tek je objavljivanje transkripta u medijima iniciralo reakciju nadležnih organa, i to punu godinu od dana saznanja da postoje sumnje u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe koja čini krivična djela. S’ ozbzirom na to da se iz dostupne SKY komunikacije može zaključiti da se stvarala mreža za krijumčarenje cigareta pod pokroviteljstvom vlasti, da se spominju sadašnji i dva bivša premijera, a da je predmet stajao u fioci godinu dana – sve do javnog objavljivanja transkripata, insistiraćemo na saslušanju GST Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost Skupštine Crne Gore - navode u saopštenju iz DPS-a.

Dodaju da smatraju da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na portalu Libertas press ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu koji je premrežio i najviše strukture vlasti nakon avgusta 2020, i da se očekuju odgovori zašto su nadležni u SDT, držali u fioci ova dokumenta.

- Vjerujemo da je u interesu svih građana da na saslušanju pred njihovim predstavnicima u parlamentu, predstavnici tužilaštva objasne njihovo nepostupanje po saznanjima da postoje sumnje na izvršenje više krivičnih djela v- ističu oni.

Navode da građani treba da saznaju činjenice o radu institucija kroz parlament, a ne posredstvom medijskih nastupa glavnog SDT na privatnim televizijama, u kojima se istina čuje onoliko koliko to voditelj i njegov sagovornik dopuste.

- Saslušanje pred nadležnim odborom, korisno je i za instituciju SDT, jer bi glavni specijalni tužilac dobio priliku da javnosti objasni (ne)postupanje institucije na čijem je čelu, i eventualno otkloni sumnje da je i ovaj slučaj, jedan u nizu primjera selektivnosti u radu Specijalnog državnog tužilaštva, koji ozbiljno podrivaju temelje pravde u našoj državi - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 16:55