wry sg / - DPS
13/11/2022 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Šavnik: Izbori pretvoreni u lakrdiju, svi naši apeli policiji i tužilaštu bili uzaludni

Iz šavničkog odbora DPS-a kazali su da su svi napori njihove partije, brojni pozivi koje su uputili policiji i tužilaštvu, očigledno bili uzaludni, pa se tako ni danas nijesu okončali lokalni izbori u Šavniku

Članovi biračkih odbora iz redova Demokratskog fronta (DF) još jednom su spriječili održavanje izbora u Šavniku i biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo, saopštili su iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz šavničkog odbora DPS-a kazali su da su svi napori njihove partije, brojni pozivi koje su uputili policiji i tužilaštvu, očigledno bili uzaludni, pa se tako ni danas nijesu okončali lokalni izbori u Šavniku.

-Još jednom su članovi biračkih odbora iz redova DF-a spriječili održavanje izbora i biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo- navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz šavničkog odbora DPS-a, ponovnim vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava, propisanih Krivičnim zakonikom, destruktivci i primitivci nastavili sa svoj cirkus.

Iz te partije su kazali da je, nažalost, izborni proces u Šavniku pretvoren u lakrdiju, a samim tim i u potpunosti obesmišljen.

-Međutim, pored svega toga on je pokazao i sve manjkavosti crnogorskog državnog sistema i činjenicu da institucije ne funkcionišu jer njihovi predstavnici ni ovoga puta nijesu preduzeli ovlašćenja iz svojih nadležnosti u cilju zaštite i poštovanja zakona i Ustava- kaže se u saopštenju.

Iz šavničkog odbora DPS-a rekli su da im je žao što je voljom pojedinaca crnogorskoj javnosti iz Šavnika ponovo poslata ružna slika kakva ne dolikuje niti građanima tog grada, niti tom kraju.

-Na kraju obavještavamo javnost da će izborna lista "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik", kad se obezbijede uslovi za to, ostvariti ubjedljivu pobjedu u Šavniku- navodi se u saopštenju.

Iz šavničkog odbora DPS-a kazali su da će na taj način evropska, emancipatorska i civilizovana Crna Gora pobijediti destrukciju, primitivizam i siledžije demokratije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:40