wry sg / - DPS
23/11/2022 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Šavnik: Joković sebe i vladu čiji je član svrstao na stranu onih koji podrivaju demokratiju

U konačnom, izborna lista DPS-SD koju predvodi aktuelni i budući predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ima ubjedljivu podršku naših sugrađana, a to zna i smijenjeni Joković, naglasili su oni

Šokantnom izjavom da "ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku" smijenjeni potpredsjednik Vlade Vladimir Joković svrstao se među sve one primitivce koji iz nedjelje u nedjelju destruktivnim radnjama građanima sa pravom glasa u našoj opštini ne dozvoljavaju da slobodno izraze svoju biračku volju, saopšteno je iz DPS Šavnik.

Joković: Najbliži su predsjednički izbori

- Ovakim stavom on je samo potvrdio naša ukazivanja da izvršna vlast svjesno ne postupa po svojim ovlašćenjima te da na taj način ne želi stvoriti neophodne uslove kako bi se izborni proces u Šavniku okončao. Krajnje je van pameti da bilo ko, pa makar to bio i Joković, podržava i podstiče bezumlje u kojem se već 5. puta za redom suspenduje pravo demokratskog izbora ali i udara na demokratiju kao na temelj ustavno-pravnog poretka Crne Gore i savremene Evrope, naglašavaju oni.

Iz DPS-a napominju da kao što već mnogo puta do sada navodili, nepojmljivo je, kako dodaju, nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države, ali, dodaju oni, još manje je normalno da pojedinici kao što je to sada učinio odlazeći potpredsjednik Vlade, podržavaju anarhiju, pravno i fizičko nasilje koji su obilježili lokalne izbore u Šavniku.

- U konačnom, izborna lista DPS-SD koju predvodi aktuelni i budući predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ima ubjedljivu podršku naših sugrađana, a to zna i smijenjeni Joković, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 01:44