Лого ДПС-а / - ДПС
27/08/2021 u 17:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Спровести одлуке Скупштине Пријестонице

ДПС Пријестонице очекује да представници законодавне и извршне власти, као и све политичке партије да својим чињењем допринесу смиривању постојећих тензија

Демократска партија социјалиста Пријестонице поздравља и како истичу, поносна је што су данас у Скупштини Пријестонице великом већином изгласани закључци који у суштини афирмишу стабилност Црне Горе, мир и безбједност грађана као неприкосновене вриједности.

- ДПС Пријестонице, као владајућа и доминантна партија у парламенту Пријестонице, на тај начин конкретно је доказала да се просперитет свих наших суграђанки и суграђана може само градити кроз отворени дијалог, толеранцију и уз поштовање свих наших историјских и традиционалних вриједности. Предстојећи најављени догађај устоличења Јоаникија Мићовића у Цетињском манастиру је скуп високог безбједносног ризика који може угрозити темељне вриједности као што су мир и безбједност - каже се у саопштењу.

ДП позива надлежне државне органе да још једном сагледају актуелни тренутак и уваже оно што је доминантно већински став грађанки и грађана Цетиња и да уз поштовање Устава, закона учине додатни напор како би се сачувао мир и безбједност у пријестолном Цетињу. Позивамо их, такође, да данас усвојене закључке спроведу и тиме на јасан начин покажу да им је стало до мира и напретка Цетиња.

- ДПС Пријестонице очекује да представници законодавне и извршне власти, као и све политичке партије да својим чињењем допринесу смиривању постојећих тензија, како се не би нарушио вјековима грађен међуетнички склад. Вјерујемо да нико од надлежних органа нема право да игнорише усвојене закључке у Скупштини Пријестонице, јер то може додатно угрозити нарушено повјерење. Истовремено, са жаљењем констатујемо што представници Демократа нијесу имали слуха за оно што су усвојени закључци и тако себе позиционирали на страну оних којима је протоколарни скуп важнији од оног што мисле и осјећају грађани Цетиња - истиче се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:31