министарка одбране Оливера Ињац / - фото: Министарство одбране
21/10/2021 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Траже контролно саслушање Ињац

У посланичком клубу сматраjу да jе неопходно утврдити све чињенице у поступању Ињац од почетка мандата, посебно, како су навели, диjела коjи се тиче њеног утицаjа на тужилаштво и тужитељку Лидиjу Митровић

Клуб посланика Демократске партиjе социjалиста (ДПС) тражиће да Одбор за антикорупциjу обави контролно саслушање министарке одбране Оливере Ињац и да преиспита њен досадашњи рад.

У посланичком клубу ДПС-а сматраjу да jе неопходно утврдити све чињенице у поступању Ињац од почетка мандата, посебно, како су навели, диjела коjи се тиче њеног утицаjа на тужилаштво и тужитељку Лидиjу Митровић, коjа води процес против ње.

Из ДПС-а су казали да jе jасно да jе Ињац, злоупотребљаваjући своj положаj тако што jе онемогућила сину Митровић да оствари право на школовање за пилота у Грчкоj, мада jе испунио све услове конкурса и био наjбољи кандидат, покушала да утиче на тужитељку да не покреће истрагу против ње по подниjетим кривичним приjавама.

– Постоjе и jасне индициjе да jе неопходно преиспитати читав рад Ињац, како због критика безбjедносног сектора од стране међународних партнера, тако и због њеног учешћа и злоупотребе Воjске Црне Горе у догађаjима на Цетињу 5. септембра – навели су из ДПС-а.

Из посланичког клуба те странке казали су да очекуjу да предлог за саслушање Ињац буде прихваћен и да, након тога, буду усвоjени одговараjући закључци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:44