wry sg / - DPS
03/12/2022 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS traži odlaganje: Zakazivanje sjednice SO Danilovgrad po hitnom postupku nezakonito

Klub odbornika zahtijeva iniciranje kolegijuma predsjednika Kluba odbornika, kako bi se odredio novi termin sjednice

Klub odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad podnio je prigovor na prijedlog za zakazivanje sjednice Skupštine opštine Danilovgrad po hitnom postupku i predsjedniku SO Danilovgrad Velimiru Đokoviću predao zahtijev da se ista odloži u zakonskom roku u skladu sa zakonom i Statutom.

- Cijenjeći da takav prijedlog nema nikakvo uporište u zakonu i Statutu u smislu hitnosti, zahtjevamo da se ista odloži i zakaže nova sjednica u skladu sa Zakonom i Statutom u redovnoj proceduri. Zakazivanje sjednice sa nosiocima liste 2.12.2022.godine u 17 sati, na kojoj je određen termin sjednice u roku manjem od 24 sata, tj za 03.12.2022.godine u 14 časova, a materijali dostavljeni u 20 sati, nije dalo vrijeme da na kvalitetan, konstruktivan i odgovaran način učestvujemo u radu Skupštine, ocijenjuju iz DPS-a.

Kako ističu, materijali koji su dostavljeni za razrješenje predsjednika Opštine Danilovgrad ne sadrže na zakonu zasnovane razloge, i ni na jedan način ne opravdavaju hitnost situacije, te se, kako napominju, u konkretnom slučaju ne može primijeniti Statut i Poslovnik, koji je naveden kao pravni osnov za zakazivanje ove sjednice.

- Predlog za zakazivanje sjednice Skupštine opštine Danilovgrad po hitnom postupku je očigledan primjer pravnog nasilja i od gospodina Đokovića zahtijevamo da ne da legitimitet pravnom nasilju, jer kao prvi čovjek Skupštine, u obavezi je da odgovorno i dosljedno poštuje zakonska akta, dodaju oni.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista zahtijeva iniciranje kolegijuma predsjednika Kluba odbornika, kako bi se odredio novi termin sjednice Skupštine opštine Danilovgrad.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:22