/ - Фото: Портал Дана
30/09/2021 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС тврди да је након устоличења епископа Методија Беране постао нови кластер

У Беранама је 54 новообољелих само у једном дану, а министарка се не оглашава, поручују из партије

Демократска партија социјалиста (ДПС) тврди да је након устоличења епископа Методија Беране постао нови кластер короне. 

Тврде да је у Беранама 54 новообољелих само у једном дану.

- По обичају, изостао је коментар Министарства здравља на очигледно постојање новог кластера који је посљедица устоличења уз документовано неодговорно понашање оних које су нове мјере донијели само неколико дана раније. Вођени примјером предсједника Савјета за борбу против короне који не носи маску, не држи дистанцу, користи  заједнички предмет са стотинама других не можемо очекивати одговорно понашање грађана. Двоструке поруке не пролазе ни код мале ђеце. Зашто да очекујемо да ће их одрасли усвајати?- питају се у ДПС-у, на чијем је челу Мило Ђукановић. 

Наводе да се ресорна министарка Јелена Боровинић Бојовић не оглашава поводом катастрофалне епидемијске ситуације, па Црна Гора наставља да буде “црни” лидер у Европи.

- По броју смртних случајева током протеклих 7 дана, прерачунато на број становника, Црна Гора је на првом мјесту у Европи. По броју новообољелих у протеклој седмици смо на другом мјесту, иза Србије. По броју активних случајева, на петом смо мјесту у Европи. Док Црна Гора ниже црне рекорде, а Влада долива уље на ватру са пројектом укидања доприноса за здравство једино што води спасавању људских живота и здравственог система је брза и хитна оставка Владе и њене министарке здравља- поручују из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:50