Вуковић / Фото: Ж.Шапурић
11/10/2021 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС тврди: Тетка предсједника СО Никшић врши мобинг над радницима у вртићу

Из опозиционе партије Мила Ђукановића тврде да Ана Пејовић спроводи реваншизам и да отпушта асистенте

Општински одбор Демократске партија социјалиста (ДПС) у Никшићу тврде да в.д. директорица вртића "Драган Ковачевић" Ана Пејовић спроводи мобинг над радницима и реваншизам у овој установи. 

Из ДПС-а тврде да је Пејовићева тетка предсједника СО Никшић Немање Вуковића.

- Већ пар мјесеци Пејовић узурпира ову функцију без рјешења, спроводи константни мобинг и спроводи политику реваншизма у овој установи. Kао што кажу и запослени, који је најбоље познају као своју дугогодишњу колегиницу, једину препоруку коју је могла имати за обављање ове функције јесте што је члан Демократа и тетка Вуковића. Ништа друго дотичну није препоручивало за дату јој функцију- истичу у ДПС-у. 

Kулминацију, како тврде, њених незаконитих и непрофесионалних радњи, осјетило је пет асистената у настави који низ година раде са дјецом са посебним потребама.

- Њих је Пејовић отпустила, а примила нових седам асистената и то по политичкој припадности. Оно што је не за саопштење, него за  истражне органе јесте налаз Просвјетне инспекције који је утврдио да је Ани Пејовић, в.д. мандат истекао још у јулу мјесецу и да она од тада ову функцију обавља незаконито, што у формално правном смислу значи да и све њене одлуке донесене посљедњих мјесеци су незаконите. По нашим сазнањима потврда наведеним тврдњама стигла је и кроз обавјештење да је предметни Kонкурс поништен. Но, и поред тога позивамо надлежне органе да се позабаве ситуацијом у никшићкој предшколској установи, као и Пејовић, јер у овој установи има посла за бројне државне органе- закључују у ДПС-у. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:15