Демократска партија социјалиста / - ДПС
02/06/2022 u 20:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Улцињ: Ђека признао да је у Улцињу на дјелу силовање демократије, још да схвати да је он и актер

Када наши суграђани не би знали праву истину, можда би и повјеровали у његове ријечи, казали су из ОО Улцињ

Евидентно је да господин Фатмир Ђека посједује велику дрскост када себи даје за право да из удобне министарске фотеље са сједнице Владе описујући ситуацију у Улцињу каже да је “на дјелу силовање демократије, бруталан покушај прекрајања изборне воље грађана и драстично кршење законских процедура”, поручили су из Општинског одбора ДПС Улцињ.

- Када наши суграђани не би знали праву истину, можда би и повјеровали у његове ријечи. Ипак многи од њих су нажалост на својој кожи осјетили пун сјај бахатог понашања од стране партијских функционера коалиције које је и Ђекина партија дио, а који су вршили невиђену полицијску репресију и бруталну злоупотребу државних ресурса за вријеме предизборне кампање и на сам изборни дан - оцијенили су из ОО ДПС Улцињ.

Ваљда господин Ђека, није предвидио и заборавио да је и сам био, како наводе,  “актер афере куповине гласова а самим тим и својеврсни јуришник на слободну изражену вољу бирача као један од основних принципа демократичности”.

- Ради јавности још једном ћемо указати да је новоформирана коалиција у жељи да се настави Прва конститутивна сједница Скупштине општине Улцињ и то без припреме за гласање, без одржавања консултација са клубовима одборника, и без законом прописаног предсједавајућег сједницом, исказала грубо непознавање законских процедура и прописа, те на тај начин грубо прекршила Пословник о раду Скупштине. Потврда о свему томе је стигла од стране Министарства јавне управе које је у налазу управног надзора бр: 08-043/22-2327/2 од 27.5.2022. године указало на скандалозно кршење процедуре и елементарно непознавање позитивно правних прописа од стране оних који би у наредном периоду да управљају нашом општином - појаснили су из ДПС Улцињ.

Осим тога остаје нејасно, наглашавају из ДПС, зашто је Влада “пожурила” да у неразумно кратком року, мањем од 24 часа сазове сједницу, што доводи у питање и њен легитимитет, јер, како кажу, “има још више од 25 дана за конституисање, а у истој правној ситуацији Скупштину за Беране заказује за пет дана гдје је остало свега пар дана за њено законско конституисање”.

- Међутим у једном дијелу данашњег Ђекиног излагања асполутно смо сагласни. Драго нам да је јавно признао да су “оваквим чињењима одговорних политичких групација и појединаца угрожени интереси и права грађана”. Али очигледно да се у таквим чињењима господин Ђека не проналази, те да своја и дјела својих коалиционих партнера жели импутирати другима”, додају.

Ипак, како кажу,  “једно им остаје нејасно”.

- Када је током данашње сједнице позвао владу “да мора искористи сва средства како би се у најкраћем року прекинуло ово незаконито дјеловање и бахаћење”, да ли је мислио на сва она непочинства када су поједини данашњи чланови владе и одређени владини функционери тада са других позиција на најбруталнији начин у сврхе остваривања изборног резултата за потребе партијских интереса себи и својим странкама подредили дио државног апарата, суспендујући закон и Устав Црне Горе. И њему и његовим коалиционим партнерима као и свима другима поручујемо да тако нешто више нећемо дозволити, а управо чињеница да смо сада дио власти нам даје и могућност да се свим тим чинидбама на ваљан начин испријечимо и заштитимо јавни интерес наше државе и свих њених грађана -закључили су из ДПС Улцињ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:59