Омер Бајрактари  / Фото: УРА
03/06/2022 u 17:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Улцињ: Избор Барјактарија је незаконит, он нема никаква овлашћења

Партија Мила Ђукановића најавила да ће поднијети кривичне пријаве

Из ДПС-а Улцињ тврде да је избор Омера Бајрактарија незаконит и поручују да ће поднијети кривичне пријаве. 

Функционер ГП УРА и носилац листе "За нови почетак", Омер Бајрактари нови је предсједник Општине Улцињ

- Данашња незаконито и нелегитимно одржана сједница СО Улцињ, на којој је неформална група грађана изабрала Барјактарија за носиоца њима знане функције, добиће свој судски епилог, а ДПС ће поднијети кривичне пријаве против свих који су учествовали у спровођењу правног насиља- наводе у саопштењу.

Истичу да је 19 одборника, на челу са Генцијем Ниманбегуом ушло у зону кривичне одговорности прекорачујући своја овлашћења.

- Такође, посебно истичемо и дјеловање управног инспектора, који је био саучесник у данашњој незаконитој акцији јер је злоупотребом овлашћења потпуно незаконито вршио надзор над субјектом који не може бити субјект управног надзора и том приликом је очигледно поступао по нечијем налогу. Све што се данас десило представља класичну злоупотребу службеног положаја и то по политичком налогу којима се нажалост повиновала и Управа полиције. Правно ћемо истрајавати да се утврде све чињенице и околности данашње сједнице, а јавност треба да зна да лица која су данас изабрана немају никаква овлашћења будући да су изабрана на незаконито одржаној сједници уз брутално кршрње процедуре- закључено је у саопштењу ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:01