Демократска партија социјалиста / - ДПС
25/05/2022 u 22:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Улцињ: За Ниманбегуа фотеља битнија од бесе

Иако је рок за наш крајњи договор био недјеља, Ви сте већ ноћ прије постигли договор са другим политичким субјектима. Јавност нека просуди ко је коме радио иза леђа и ко је тајно преговарао, наводе у саопштењу

Општински одбор ДПС Улцињ реаговао је на наводе предсједника Форце, Генција Ниманбегуа, који је казао да су ДУА и ДПС преговарали иза њихових леђа.

“Након упознавања са садржином Вашег реаговања о току и резултатима разговора које сте имали са ДПС и ДУА о постизборној коалицији у Улцињу, ради пуног информисања јавности, подсјећамо Вас на неколико битних чињеница. Битних из разлога што у потпуности демантују Ваше понашање током наших разговора. Битних и због свих закулисних радњи које сте свјесно спроводили како бисте у Улцињу оформили власт са онима о којима нијесте имали нити једну лијепу ријеч”, наводи се у реаговању.

Из ДПС-а  Улцињ наводе сљедеће:

“Прво, ДПС, господине Ниманбегу, Форца је до сада увијек разговарала и никада преговарала. Са партнерима ДПС не преговара, већ води конструктивне разговоре који резултирају јасним стратешким опредјељењима, програмима и пројектима. Тако смо, од дана завршетка изборног процеса, са Вама имали не један, како Ви кажете, већ преко најмање 10 вишесатних разговора”. 

Такође, истичу, на посљедњем је заједнички одређен рок до недјеље о коначном усаглашавању постизборног коалиционог споразума.

- Друго, то што сте поменули да реагујете јер се ДПС осјећа преварено, имајте у виду да нијесте преварили ДПС. Преварили сте већину грађана Улциња, али и већи дио својих функционера и бирача. Ради јавности ћемо навести само један примјер. Имали смо заказан састанак за суботу у 17 часова. Ви се из Вама познатих разлога нијесте појавили. Упутили сте молбу да буде одложен за 20 часова. Ни тада се нијесте појавили, већ сте објавили касније те ноћи да сте склопили коалициони споразум са другим политичким субјектима - наводе у реаговању.

Како оцјењују из ДПС-а, иако је рок за наш крајњи договор био недјеља, Ви сте већ ноћ прије постигли договор са другим политичким субјектима. Јавност нека просуди ко је коме радио иза леђа и ко је тајно преговарао.

- Треће, Ваши наводи да сте напустили прошлу коалицију због незадовољства истом, немојте пласирати као тачан податак. Нијесте Ви раскинули коалицију, већ су то учинили ДПС, ДУА, али и ПД и СД са којима сте сада у коалицији, а са некима од њих ових дана и тајно се састајали. Грађани Улциња и Црне Горе о томе су могли јасно да се информишу путем медија, тако да вријеђање здравог разума не приличи особи који пледира да постане озбиљан политички актер - пише у реаговању.

Једина истина је, истичу, “да је сваки разговор ДПС са политичким субјектима из Улциња био јаван и транспарентан, без закулисних радњи”.

- Четврто, функционери Форце код којих изгледа нијесте наступали отворено, као и грађани треба да знају да сте у новој коалицији добили само 50% онога што сте тражили, али тек и пола од онога што сте са ДПС и ДУА договорили као дио постизборног коалиционог споразума - наводе из ДПС-а.

Како су казали, то су грађани Улциња могли видјети одмах након објаве Вашег постизборног договора у Улцињу, разговарајући са функционерима Форце и слушајући њихово незадовољство.

- Пето, не знамо гдје сте пронашли основ за Ваше наводе да у новој коалицији проналазите шансу за побољшање стања у Улцињу. Управо 70% такве коалиције чине субјекти са којима сте, као и са ДПС, више година били партнери. Управо ћете политичку и развојну судбину Улциња дијелити са људима које сте критиковали због злоупотребе службеног положаја, а лично Ви били носилац иницијативе о изгласавању неповјерења тадашњем предсједнику Улциња Фатмиру Ђеки - пише у реаговању.

Из ДПС-а су поручили Ниманбегуу, да Улцињани добро знају шта значи беса и шта значи пружена рука, оцјењујући да јепредсједник Форце овог пута пао на том испиту.

- Без намјере да овим поводом више са Вама полемишемо, наше реаговање завршавамо Вашом реченицом о тадашњем предсједнику Општине, а сада Вашем коалиционом партнеру, господину Фатмиру Ђеки: „Овакав модел политичара сада постаје заразна болест од које се угрожава цијело друштво“. Господине Ниманбегу, изгледа да Ви на ову болест немате имунитет - закључују из Општинског одбора ДПС Улцињ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:09