Danijel Živković / - FOTO: DPS
29/09/2023 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Uredbom Vlade moguće odložiti popis, dogovoren nastavak razgovora

Živković je istakao da smatra kako aktuelni ambijent “nije adekvatan” za održavanje popisa te istakao jasno očekivanje DPS-a da popis bude odložen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je, na sastanku sa v.d. predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelom Živkovićem, da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis stanovništva, ali da to neće biti njegov predlog koji će biti upućen Vladi, saopšteno je iz DPS-a.

V.d. predsjednika DPS Danijel Živković istakao je da smatra kako aktuelni ambijent “nije adekvatan” za održavanje popisa te istakao jasno očekivanje Demokratske partije socijalista da popis bude odložen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje i kontrolu procesa popisa.

- Postoje objektivne okolnosti koje su dovele do ovakvog stava a koje se tiču prije svega nedostatka političke stabilnosti, nepoznanica oko formiranja nove 44. Vlade, nejasnoća oko razgraničenja između pojedinih opština, odsustva mjerljivih kriterijuma kontrole kao i činjenice da su na čelu popisnih komisija predsjednici opština a da je aktuelni predsjednik Opštine Budva u pritvoru - kazao je Živković tokom susreta.

Takođe, kako je navedeno, Živković je tražio punu kontrolu popisa od strane političkih partija, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Ministar Damjanović istakao je da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis ali da to “neće biti njegov prijedlog koji će biti upućen Vladi”.

Iz partije navode da Damjanović je istakao da razumije određeni broj prigovora Demokratske partije socijalista te izrazio spremnost da razgovori budu nastavljeni u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. decembar 2023 20:17