Демократска партија социјалиста / - ДПС
07/06/2022 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Забрана лета авиону руске делегације преко територије ЦГ, потврда да смо поуздан НАТО и ЕУ партнер

За такво фактичко стање није крива ни Црна Гора ни било који појединац, већ искључиво политика руског руководства која је Руску Федерацију изоловала, наводе из ДПС-а

Садржина и тон јучерашњих изјава високих руских званичника Сергеја Лаврова, Дмитрија Рогозина, Димитрија Пескова и Владимира Џабарова, најбољи су показатељ исправности европске и евроатлантске политике Црне Горе коју је трасирала наша партија и на чијем спровођењу вриједно ради већ више од двије деценије, саопштено је из ДПС-а.

- Досљедна политика, у шта спада и одлука о забрани лета авиону руске делегације преко територије наше државе, још једна је потврда да је Црна Гора поуздан НАТО и ЕУ партнер - додају у саопштењу.

Како даље наводе, лавина непримјерених реакција руских званичника, изазваних бијесом и фрустрацијом, нажалост само су показатељ немоћи једне озбиљне силе која је својом хегемонистичком и империјалистичком политиком себе довела до тога да је њен министар спољних послова непожељан гост на готово свим релевантним свјетским адресама.

- За такво фактичко стање није крива ни Црна Гора ни било који појединац, већ искључиво политика руског руководства која је Руску Федерацију изоловала. Нажалост, трагичне посљедице такве политике свакодневно осјећају грађани Украјине, суочени са незапамћеном агресијом земље која тренутно исписује једну од најцрњих страница у својој историји - истучу у саопштењу.

Након свих дешавања, укључујући и ова јучерашња, више је него јасна лидерска и визионарска улога Демократске партије социјалиста и предсједника Мила Ђукановића у истрајавању на чланству у НАТО савезу као најсавременијем систему колективне одбране. Баш као што је и данас више него очито да приоритет Црне Горе мора бити пуни фокус државне политике на европској будућности наше земље, који ће једном за свагда отклонити све сумње о могућности бесциљног политичког тумарања на Западном Балкану, закључују из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:08